ΕΛΛΑΔΑ

Τι ζητούν

Εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας: «Οι πολιτικές ανεργίας εντείνονται»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας ανήμερα του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εκπαιδευτικών ενώ για τον λόγο αυτό τα ΔΕ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.

«Οι πολιτικές λιτότητας, ανεργίας, βαριάς φορολόγησης και φτωχοποίησης εργαζομένων και συνταξιούχων με ή χωρίς τον μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται και εντείνονται. Το ίδιο και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αντί για άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης είναι για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι, με μειωμένα δικαιώματα, αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους.

Οι εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων ζητούν:

«Παλεύουμε για: 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, αύξηση δαπανών για την παιδεία και σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις».
foit3foit2foit1

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.