ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν νεκρά

Άγνωστοι πυροβόλησαν 5 άγρια άλογα στο Δέλτα του Έβρου

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία στο Δέλτα του Έβρου η δολοφονία πέντε άγριων αλόγων που εντοπίστηκαν την Τρίτη να επιπλέουν σε απόσταση μικρή το ένα από το άλλο, σε κανάλι της περιοχής.

Το ένα αρσενικό, τα δύο θηλυκά και τα δύο πουλαράκια, βρέθηκαν νεκρά στο κανάλι της περιοχής του αντλιοστασίου στο Δέλτα του Έβρου από ψαράδες που διαμένουν στις καλύβες.

Αυτοί ειδοποίησαν αμέσως τον αντιδήμαρχο Φερών Νικόλαο Γκότση, το δασαρχείο, την κτηνιατρική υπηρεσία, τον φορέα διαχείρισης, προκειμένου να καταγραφεί το αποτρόπαιο συμβάν.

Επί τόπου έσπευσαν ο εκπρόσωπος της κτηνιατρικής Γιώργος Αρχοντάκης, του δασαρχείου Άκης Σεργάκης, του ΤΟΕΒ Σάκης Μπιριντζής και χειριστής τσάπας. Ψαράδες με μπλάβες τους μετέφεραν στο σημείο όπου βρισκόταν σε τυμπανιαία κατάσταση τα άλλοτε περήφανα ζώα.

Ανθρώπινος παράγοντας, πνιγμός ή νόσος, τέθηκε ως ερώτημα για το τι οδήγησε στον θάνατο τα άλογα. Η απάντηση δόθηκε με την ανάσυρσή τους που έγινε κατόπιν επιχείρησης για να απομακρυνθούν από το νερό και να ταφούν. Όπως διαπιστώθηκε τα άλογα είχαν πυροβοληθεί. Τα δύο ενήλικα ζώα ήταν πυροβολημένα στον λαιμό, τα άλλα ήταν τραυματισμένα και δεν θα ήταν δυνατή η ψηλάφησή τους, ενώ δόθηκε έμφαση στην προσεκτική απομάκρυνση τους για να μην επιβαρυνθεί από την σήψη τους το κανάλι όπου ψαρεύουν οι αλιείς εσωτερικών υδάτων.

Ο προβληματισμός πάντως είναι έντονος για την εγκληματική αυτή ενέργεια από πού προέρχεται κι αν αποτελεί ίσως την πρόθεση κάποιων να απομακρυνθούν τα ζώα που ζουν ελεύθερα εκεί χρόνια τώρα, αναπαράγονται, διαβιούν με πολύ δύσκολες συνθήκες σε αγέλες και απολαμβάνουν τον φυσικό χώρο σε απόλυτη εναρμόνιση με την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Πηγή: xronos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.