ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά και τα σχολεία την Παρασκευή

Ποιες σχολές παραμένουν κλειστές ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Κλειστές παραμένουν κάποιες σχολές, και τμήματα, ενόψει της 45ης επετείου για το Πολυτεχνείο.

Εγκύκλιο για τον εορτασμό της επετείου στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξέδωσε και το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτή, «κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, στα Γενικά Λύκεια, στα Επαγγελματικά Λύκεια, στα Γυμνάσια ΕΑΕ, στα Λύκεια ΕΑΕ, στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών.

Για τα δημοτικά σχολεία, η σχετική εγκύκλιος αναφέρει: «Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017. Για το σχολικό έτος 2018-19, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018».

Ποιες σχολές παραμένουν κλειστές

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα foititikanea.gr, ανάμεσα στις σχολές που θα παραμείνουν κλειστές είναι:

Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Λόγω της αυριανής, 14/11, Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του 3ημερου εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο Παν/μιο Αθηνών τις ημέρες αυτές.»

Φυσικό Αθήνας
Κατάληψη της σχολής 14-15-16 Νοέμβρη ενόψει του τριήμερου του Πολυτεχνείου αποφάσισε ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού του ΕΚΠΑ στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε.

Βιολογικό Αθήνας
Κατάληψη της σχολής 14-15-16 Νοέμβρη ενόψει του τριήμερου του Πολυτεχνείου αποφάσισε ο Φοιτητικός Σύλλογος Βιολογικού του ΕΚΠΑ στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε.

Ιατρική Αθηνών
Κατάληψη της σχολής 15-17/11 και μεταφορά της κατάληψης στον χώρο του κάτω πολυτεχνείου, στα πλαίσια του τριημέρου του Πολυτεχνείου.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πολιτικών Μηχανικών Κατάληψη της Σχολής 14-15-16 Νοέμβρη ενόψει του τριήμερου του Πολυτεχνείο αποφάσισε ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ στην χθεσινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από την Πέμπτη 15 μέχρι και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018.»

Πάντειο Πανεπιστήμιο

«Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου θα ανασταλούν από το βράδυ της Τετάρτης 14ης-11-2018 έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής της 18ης-11-2018.»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

«Στο πλαίσιο του εορτασμού για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.»

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

«Γίνεται γνωστό ότι από Πέμπτη 15 Νοεμβρίου έως και Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστά, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου.»

Πανεπιστήμιο Πατρών

Καταλήψεις ενόψει του Πολυτεχνείου αποφάσισαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών με Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν.

Φυσικό Πάτρας

Κατόπιν απόφασης συνέλευσης του Συλλόγου φοιτητών πάρθηκε η απόφαση για κατάληψη της σχολής στις 14/11, καθώς υπερψηφίστηκε το πλαίσιο ΕΑΑΚ-ΑΡΔΙΝ.

Βιολογικό Πάτρας

Ο φοιτητικός σύλλογος Βιολογικού αποφάσισε:
-Κατάληψη της σχολής το 3ημερο 15-16-17/11 ενόψει Πολυτεχνείου και συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων.

Φιλολογία Πατρών

Κατόπιν απόφασης του Συλλόγου φοιτητών Φιλολογίας το τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 14/11, την Πέμπτη 15/11 και την Παρασκευή 16/11. Για το λόγο αυτό δεν θα γίνουν μαθήματα αυτές τις μέρες.

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

- Κατάθεση στεφανιών, την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, στο Παράρτημα και στην Παλιά Ασφάλεια, σημείο συνάντησης στην πλατεία Όλγας, στις 10.30πμ
- Συγκέντρωση το Σάββατο στις 17 Νοέμβρη, στις 5μμ στην πλατεία Όλγας (επί της οδού Κολοκοτρώνη) και πορεία που θα περάσει από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.

Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

-15/11 κατάληψη της σχολής και οργάνωση εκδηλώσεων και συναυλίας των φοιτητικών συλλόγων στο χώρο του Πανεπιστημίου.
-16/11 10:30 η ώρα κατάθεση στεφανιών από τους φοιτητικούς συλλόγους στο παράρτημα και την παλιά ασφάλεια με προσυγκέντρωση στην πλατεία Όλγας.
- Κατάληψη της Πρυτανείας Δευτέρα με Τετάρτη για το ζήτημα των συγχωνεύσεων.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Φιλοσοφική

Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ αποφάσισε διήμερη αναστολή των μαθημάτων. Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας: "Μετά από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας αποφασίστηκε η κατάληψη του τμήματος Φιλολογίας 14,15,16,17 Νοεμβρίου. Μεταφορά της Κατάληψης στο Πολυτεχνείο από 15/11."

Χημικό

Ο Σύλλογος φοιτητών Χημείας αποφάσισε την κατάληψη της σχολής από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου.

Μαθηματικό

Ο Σύλλογος φοιτητών Μαθηματικού αποφάσισε την κατάληψη της σχολής 14-15-16-17 Νοεμβρίου.

ΤΕΙ Θεσσαλίας
Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε διήμερη κατάληψη στο παράρτημα της Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας για Τετάρτη 14/11 και αύριο Πέμπτη 15/11.

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Διοίκηση Επιχειρήσεων με έδρα Πάτρα: Διήμερη κατάληψη Πέμπτη 15/11 και Παρασκευή 16/11.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.