ΕΛΛΑΔΑ

Αλλοδαποί απατεώνες εξαπάτησαν επτά άτομα στη Μυτιλήνη

Πέντε ημέρες ήταν αρκετές για μια σπείρα αλλοδαπών απατεώνων που δρούσαν στη Μυτιλήνη, για να εξαπατήσουν δυο ηλικιωμένους και να αποπειραθούν να κάνουν το ίδιο σε άλλους πέντε, χρησιμοποιώντας το γνωστό πια κόλπο του υποτιθέμενου τροχαίου που δήθεν προκάλεσαν τα παιδιά τους.

Θύματά τους έπεσαν δυο άνδρες ηλικίας 74 και 90 χρόνων, από τους οποίους κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 4.300 ευρώ. Ωστόσο, η έρευνα της Ασφαλείας απέδωσε καρπούς και ως μέλος του κυκλώματος ταυτοποιήθηκαν δυο άνδρες ηλικίας 46 και 33 χρόνων και μια 43χρονη γυναίκα οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 47χρονος αλλοδαπός.

Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα παριστάνοντας τους αστυνομικούς ή και τα ίδια τα παιδιά τους και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, δήθεν για να αποφύγουν τις νομικές ευθύνες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν τρία κινητά και 350 ευρώ και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.