ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα

Φυλάκιση τριών ετών με αναστολή επειδή μπήκε στο ΕΚΑΒ με το απολυτήριο του αδερφού του

Την υπόθεση ενός άνδρα που πλαστογράφησε απολυτήριο Λυκείου προκειμένου να βρει δουλειά στα εξέτασε το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας.

Ο άνδρας που κατάφερε να πάρει στο ΕΚΑΒ τη θέση του διασώστη βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης αλλά και της νόθευσης εγγράφου. Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφορά. Από την υπηρεσία του απολήθηκε πριν δύο χρόνια.

Ο άνδρας προκειμένου να καταφέρει να βρει μια δουλειά στο δημόσιο έπρεπε να βρει ένα απολυτήριο Λυκείου. Μάλιστα στην κατάθεση του ανέφερε ότι και πολιτικό πρόσωπο του είχε πει πως ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρει ήταν... να βρει ένα απολυτήριο! Αποφάσισε λοιπόν να βάλει στο απολυτήριο του αδελφού του, τη δική του φωτογραφία και το δικό του όνομα. Το τι είχε κάνει αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, με αναστολή.

Ενώπιων του δικαστηρίου, συνάδελφοι του έκαναν λόγο για έναν σωστό, εργατικό και υπεύθυνο επαγγελματία που πρόσφερε τις υπηρεσίες τους. «Εάν είχαμε άλλους πέντε σαν κι αυτόν, το ΕΚΑΒ θα λειτουργούσε καλύτερα» ανέφερε συνάδελφός του.

Και ο εισαγγελέας έδωσε βάση στο γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δε ζημιώθηκε οικονομικά αφού ο υπάλληλος εργαζόταν κανονικά.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.