10/12/2018@20:43
Φιλέτο γλώσσας στο φούρνο με σπανάκι και μυρωδικά
Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο γλώσσας στο φούρνο με σπανάκι και μυρωδικά.
Υλικά
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ πράσο, ψιλοκομμένο
400 γρ. φύλλα σπανάκι
½ ματσάκι, άνηθο
1 κύβο ζωμό κότας
½ φλ. νερό
1 κ.σ. μουστάρδα
½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
2 φιλέτα γλώσσας, πλυμένα και στραγγισμένα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 λεμόνι, χυμός + ½ λεμόνι σε φέτες
1 κ.γ.αλάτι χοντρό
3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον κύβο κοτόπουλου, το νερό, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180oC .
Λαδώνουμε δύο ατομικά ταψάκια πυρέξ και μοιράζουμε το μίγμα με το σπανάκι.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα τοποθετούμε επάνω στο μίγμα σπανάκι.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε το φαγητό με 1 κ.γ. χοντρό αλάτι και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια,
Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από
Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια σε μια ταβέρνα μετά τη θάλασσα! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428,
Ένας υπέρ-χυμός με υπέροχο χρώμα και ακόμη πιο τέλεια γεύση. Δροσερός και θρεπτικός αρέσει πολύ και στους μικρούς και στους μεγάλους. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue ||
Αυτή η σπανακόπιτα δεν έχει τυρί ή φύλλο, αλλά είναι πεντανόστιμη και εξίσου χορταστική με την κλασική. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με γιαούρτι, ταιριάζει πολύ. Υλικά 500γρ. σπανάκι 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250ml γάλα φρέσκο 3
Φτιάχνουμε απολαυστικά πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Μερίδες: 4 window.AdmanQueue = window.AdmanQueue
Γιορτινές κρέπες με τη γεμάτη γεύση των τυριών να «δένει» αρμονικά με το σπανάκι δίνοντας ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Εύκολη και νόστιμη πρόταση και για τα επίσημα καλέσματα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428,