ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Μυτιλήνη: Επιχείρηση "τιμώρησε" εργαζόμενο γιατί δεν επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων

Ακόμη μια περίπτωση που εργοδότης δίνει αλλά... παίρνει πίσω το Δώρο Χριστουγέννων έρχεται στο φως. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας, ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης μάλιστα εκδικήθηκε τον εργαζόμενο, ο οποίος αρνήθηκε να το επιστρέψει, οδηγώντας τον σε παραίτηση.

Συγκεκριμένα επιχείρηση εστίασης στη Μυτιλήνη έδωσε  το Δώρο στον εργαζόμενο, αλλά τον "εκδικήθηκε" όταν δεν το επέστρεψε.

Πώς; Καταθέτοντας τον μισθό του στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας της προηγούμενης εργασίας του που δεν ήταν ακατάσχετος.

Ετσι, λόγω χρεών, τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στον εργαζόμενο.

Σύμφωνα με το lesvosnews η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  η προϊσταμένη του σώματος επιθεώρησης εργασίας στη Λέσβο Σοφία Παπαντωνάκη, τα όσα καταγγέλλει ο εργαζόμενος υφίστανται ενώ η ίδια παρενέβη σήμερα το πρωί στην συγκεκριμένη επιχείρηση και ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην ακούσουν τις απειλές του εργοδότη και να μην επιστρέψουν το δώρο. Επιπλέον επικοινώνησε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και του ζήτησε να ενημερώσει τα μέλη του επιμελητηρίου ότι πρόκειται για παράνομες πρακτικές. Ο κύριος Μυρσινιάς ζήτησε αν υπάρχουν καταγγελίες αυτές να γίνονται επώνυμα για να μπορούν να παρεμβαίνουν καθώς και οι ίδιοι θέλουν να απομονωθούν τέτοιοι επιχειρηματίες  .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.