ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε την επιστολή στον Ν. Βούτση

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον Λ. Γρηγοράκο ζητά η Αν. Καββαδία

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία, διαμαρτυρόμενη για την επίθεση που δέχθηκε από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο με την φράση «Σκάσε ρε τσόκαρο!».

Η βουλευτής κάνει λόγο για σεξιστικό λόγο και λεκτική βία σε βάρος των γυναικών, κατηγορεί τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο για υποκρισία στην συγνώμη που ζήτησε και ζητεί από τον πρόεδρο της Βουλής να επιληφθεί του θέματος.

Η επιστολή της Αννέτας Καβαδία στον πρόεδρο της Βουλής:

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, και ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, δέχθηκα μία αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση από τον συνάδελφο της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με εκφράσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά προσιδιάζουν με την κοινοβουλευτική Ισότητα και το ήθος που θα έπρεπε να διέπει τη συμπεριφορά ενός εκλεγμένο εκπροσώπου του ελληνικού λαού.

Ενοχλημένος —κατά δήλωσή του— από την, εντός της αίθουσα φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ.Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος μου φωνάζοντάς μου με σκαιότατο τρόπο «σκάσε ρε τσόκαρο». Στην έντονη αντίδρασή μου, η οποία συνοδεύτηκε από τη φράση «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς», συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, και τις αποδοκιμασίες πολλών συναδέλφων, δήλωσε πως ανακαλεί. Δήλωση που αποδείχθηκε άκρως υποκριτική αφού λίγο αργότερα, με διαρροές προς δημοσιογράφους έδωσε συνέχεια στο θέμα παρουσιάζοντας, μάλιστα, υποτιθέμενο μεταξύ μας διάλογο o οποίος ουδέποτε διημείφθη. Το μόνο δεδομένο, το οποίο και ο ίδιος παραδέχεται, είναι η αρχική, απαράδεκτη φράση του.

Επειδή

α) η συγκεκριμένη συμπεριφορά με θίγει πρωτίστως ως άνθρωπο, ως γυναίκα και ως βουλεύτρια,

β) με δεδομένο ότι τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών, δεν πρέπει και δε μπορούν να γίνονται ανεκτά από οποιονδήποτε και αν προέρχονται και

γ) ο χώρος του Κοινοβουλίου οφείλει να λειτουργεί και παιδευτικά δίνοντας το παράδειγμα και διαμορφώνοντας συμπεριφορές,

σας ζητώ να επιληφθείτε του θέματος σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς καθώς και με το άρθρο 2, παρ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους

Με τιμή

Αννα Καβαδια

Βουλεύτρια Β Άθήνας ΣΥΡΙΖΑ

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:38 13/12/2018

    Η Αννετα Καββαδια ειναι ενα αισχρο φασιστομουτρο του ΣΥΡΙΖΑ,μια κρατικοδιαιτη ρουφιανα της κοκκινης ΕΡΤ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.