Μία εξαιρετική συνταγή για πικάντικες τσιπούρες στο φούρνο με κρασί.
Υλικά
2 τσιπούρες (400-600 γρ. / τσιπούρα), καθαρισμένες 2 κ.σ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό 1 λεμόνι, χυμός + 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες , για γαρνιτούρα 2 κ.γ. μπούκοβο 4-5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.
Πλένουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια, τα αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι σε 3-4 σημεία από κάθε πλευρά.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε τις τσιπούρες στο ταψί, τις πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τις ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα Εκτός από πλακί, η παρεξηγημένη σαρδέλα ψήνεται απλά μόνο µε ντοµάτα στον φούρνο που της δίνει όχι µόνο γεύση, αλλά και εξισορροπεί τη λιπαρότητά της. Υλικά 1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες 2-3 ώριμες ντομάτες 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ρίγανη,
Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια,
Νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη Η κατανάλωση κρασιού μαζί με το φαγητό σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου
Αυτά τα ζελέ, οι Γάλλοι τα ονομάζουν ασπίκ. Το πιο κλασικό είναι η πηχτή με χοιρινό κεφάλι. Μία εξαιρετική συνταγή από την Ηλία Μαμαλάκη. Χρόνος προετοιμασίας: 25' Χρόνος μαγειρέματος: 1:30', Έτοιμο σε: 1:55', Χρόνος αναμονής: 6 (function() { var w=window,
Στο Ζάππειο Μέγαρο Στις 12, 13 και 14 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο η έκθεση ελληνικών κρασιών, Οινόραμα, μετά από δύο χρόνια απουσίας, τηρώντας τα κατά Covid-19 πρωτόκολλα. Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της
Μία εξαιρετική συνταγή για θράψαλα πρασοσέλινο στον φούρνοαπό τον Γρηγόρη Χέλμη. 1 ΩΡΑ | ΕΥΚΟΛΟ (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':59607,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true; s.type = "text/javascript";s.src = 'https://servedbyadbutler.com/app.js';var
Η γλυκιά και πικάντικη κρούστα του θα κάνει αυτό το ψητό αγαπημένο όλης της οικογένειας. Μη διστάσετε να προσθέσετε τη μαρμελάδα, είναι αυτή που κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση. Μία εξαιρετική συνταγή από την Ιωάννα Σταμούλου. Μερίδες: 8,