20/12/2018@21:26
Σοκολατάκια με ρόδι, κανέλα και χοντρό αλάτι
Μία εξαιρετική συνταγή για σοκολατάκια με ρόδι, κανέλα και χοντρό αλάτι.
Υλικά
300 γρ .σοκολάτα κουβερτούρα (280 γρ. σε κομμάτια + 20 γρ. σε τρίμματα)
1 ρόδι, τους σπόρους
½ κ.γ. κανέλα
αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί 280 γρ. σοκολάτας.
Ανακατεύουμε συχνά με σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο
Προσθέτουμε στη σοκολάτα τη μισή ποσότητα σπόρων ροδιού και την κανέλα.
Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας σε μικρές χάρτινες θήκες ψησίματος.
Πασπαλίζουμε με τα 20 γρ. τρίμματα σοκολάτας, το υπόλοιπο ρόδι, πιέζοντας τους σπόρους να βουλιάξουν λίγο στη σοκολάτα, και με το χοντρό αλάτι.
Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες σε μία πιατέλα ή ένα ταψί και βάζουμε στο ψυγείο, για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να κρυώσει εντελώς η σοκολάτα.
Όταν τα σοκολατάκια έχουν σκληρύνει αρκετά, τα βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τις θήκες και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με κουσκούς, πικάντικα ρεβίθια και ρόδι. Υλικά 2 φλ κουσκούς 100 γρ αμύγδαλο φιλέ 400 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη 1/2 λεμόνι, χυμός 1
Μήνες ή και ολόκληρα χρόνια απαιτεί η φυσική απορρύπανση
Εδώ και χρόνια το αλάτι της θάλασσας «καταβροχθίζει» το γλυκό νερό στη Χαλκιδική -και
Μήνες ή και ολόκληρα χρόνια απαιτεί η φυσική απορρύπανση
Εδώ και χρόνια το αλάτι της θάλασσας «καταβροχθίζει» το γλυκό νερό στη Χαλκιδική -και
Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι. Υλικά Μερίδες: 6 1
Τα «γλυκά όνειρα» της γιορτινής κουζίνας των Πορτογάλων είναι ένα τυπικό γλυκό, που πάντα σερβίρεται στις γιορτές. Μπορεί να θυμίζουν λουκουμάδες, αλλά ουσιαστικά είναι μια ζύμη για σου, που θυμίζει ντόνατ, αλλά σε κάθε μπουκιά αναθεωρείς! Υλικά Μερίδες:
Φτιάχνουμε ένα απολαυστικό και ζεστό λικέρ μήλου με κανέλα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ιδανική πρόταση και για τώρα τις γιορτές, αφού μπορείτε να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Η γεύση του είναι ήπια και ευχάριστη και το
Η γιαγιά μου, η Βασιλική, σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της πελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Η αγάπη και η επιμονή της για τα ολόφρεσκα καλούδια κάθε εποχής είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου,