ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία

Αναστασιάδης: Απαραίτητη η καλή βούληση Τουρκίας για μόνιμη λύση στην Κύπρο

Την ανάγκη να υπάρξει καλή βούληση και ειλικρινής διάθεση από την Τουρκία, ώστε να υπάρξει μια μόνιμη και διαρκής ειρήνη στην Κύπρο, επ' ωφελεία και των σχέσεων με την Άγκυρα, και για επικράτηση της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στη Σλοβενία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, μετά τις συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου - Σλοβενίας, υπό τους Προέδρους των δυο χωρών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε, παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση, πως "υπάρχουν και διαφορές μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων".

Εξέφρασε τη βεβαιότητα "πως υπάρχουν οι τρόποι λύσης όπως έχει εισηγηθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ με το πλαίσιο που κατατέθηκε στο Κραν Μοντανά το 2017, και προνοούσε την αντικατάσταση των αναχρονιστικών εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων, την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, τον σεβασμό πριν και πάνω από όλα του διεθνούς δικαίου, αλλά και όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τη λειτουργικότητα, τη διάρκεια λύσης κ.λπ. υπάρχει εύκολος δρόμος, που είναι η αποδοχή των αρχών και αξιών της ΕΕ".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, δήλωσε, πως οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν τόσο στην επίλυση του Κυπριακού όσο και στο θέμα της επιδιαιτησίας της Σλοβενίας όσον αφορά την Κροατία.

Στις δηλώσεις τους, και οι δυο Πρόεδροι υπογράμμισαν το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου - Σλοβενίας, επισημαίνοντας, παράλληλα, την επιθυμία των δύο χωρών για ακόμη περισσότερη ενίσχυση των σχέσεων αυτών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.