ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση τότε δεν υπάρχει και η συμφωνία των Πρεσπών

Δανέλλης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης

«Ναι, ακούγεται ανορθόδοξο. Μήπως όμως ζούμε σε κανονικές στιγμές;» είπε ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης στη Βουλή ανακοινώνοντας την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο βουλευτής -μόλις εχθές Τρίτη διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού- επέμεινε ότι έλεγε «να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όταν συνδέεται με το Μακεδονικό» και εξήγησε την απόφασή του αυτή επισημαίνοντας ότι «αν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση τότε δεν υπάρχει και η συμφωνία αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης την αποκρούει».

«Οι εκλεκτικές συγγένειες καθορίζουν τις στέρεες συμμαχίες» είπε ο κ. Δανέλλης και με έναν έμμεσο τρόπο συνέχισε την απότου βήματος της Βουλής απολογία του για την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. «Δεν με αφορούν οι προφάσοις εν αμαρτίες. Δεν με πτοούν οι απειλές και οι λοιδωρίες».

«Απαιτείται περίσσια θράσους να κουνάνε το δάκτυλο εκείνοι που σκύλεψαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού» είπε ο Σπύρος Δανέλλης ασκώντας κριτική στη ΝΔ με το επιχείρημα ότι «δεν μπορούν να μιλούν για ρετάλια».

Στο κλίμα της εποχής, ο βουλευτής που θεωρείται ο 151ος υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στα Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι δέχεται «επιθέσεις από μερίδα δημοσιογράφων που έχουν μάθει να λειτουργούν ως γραφεία προπαγάνδας παρά ως λειτουργοί του Τύπου».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών και τα παρεπόμενά της δημιουργούν νέους πολιτικούς συσχετισμούς» είπε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε: «Πάντα υποστήριζα ότι το κατά Φουκουγιάμα τέλος της ιστορίας ούτε έχει έρθει ούτε πρόκειται να έρθει».

«Υπάρχει η δεξιά, υπάρχει και η αριστερά» συμπέρανε και επέκρινε ξανά την αντιπολίτευση για «ανεπάρκειες, ιδεολογικές εμμονές» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «εκείνοι που μας χρεοκόπησαν κάνουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στο παρελθόν».

«Αγαπητέ μου Σταύρο, ότι παραμένω σταθερός 20 χρόνια τώρα σ' αυτό που θεωρώ εθνικά επωφελές και σταθερός στις αρχές και τις αξίες μου» είπε ο Σπύρος Δανέλλης απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη και συνέχισε: «Η ΝΔ που έχτισε το πατριωτικό κράτος και χρεοκόπησε τη χώρα και χιλιόμετρα απέχει από τον ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό που εμείς επαγγελόμαστε τι σχέση έχει αυτό με το Ποτάμι;».

Δικαιολογώντας την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και να ανοίξει την πόρτα γα συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η σχέση του με το Ποτάμι «είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη».

«Σταύρο, αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα, ούτε το λάθος» συνέχισε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Ο πολιτικός υποχρεούται να ακολουθήσει τις αρχές και τη συνείδηση του αταλάντευτα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.