ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σύμφωνα με έρευνα

Δες πώς με μία απλή αλλαγή στο πρωινό σου θα αδυνατίσεις

Έχουμε συνηθίσει να μας λένε τι να αφαιρέσουμε από την καθημερινή μας διατροφή για να αδυνατίσουμε. Μία νέα έρευνα από την Αυστραλία, όμως, μας φέρνει τα καλύτερα νέα, αφού όπως υποστηρίζει το μυστικό για να χάσουμε βάρος είναι να εμπλουτίσουμε το πρωινό μας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας (CSIRO), όποιος θέλει να χάσει βάρος θα πρέπει να ξεκινάει τη μέρα του με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες. Ο λόγος; Αν ξεκινάμε τη μέρα μας με άπαχο κρέας, αβγά και όσπρια, μένουμε χορτάτοι για περισσότερο και μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα την όρεξη μας την υπόλοιπη μέρα, άρα να τρώμε και λιγότερο, αποφεύγοντας τα παχυντικά σνακ.

giaourti-prwino

Ιδανικά, προσθέτουμε περίπου 25-30γρ. πρωτεΐνης στο πρωινό και δεν παραλείπουμε τη γυμναστική, για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Η έρευνα, που εξέτασε τα οφέλη της πρωτεΐνης στον έλεγχο του βάρους, ανακάλυψε ότι ένας μέσος Αυστραλός αυξάνει την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνει σταδιακά μέσα στη μέρα, ενώ στο πρωινό καταναλώνει μικρές ποσότητες: 11γρ. οι γυναίκες και 15γρ. οι άνδρες. Όπως σημειώνουν, η λύση είναι να επιλέγουν πρωινό με περισσότερες πρωτεΐνες και λιγότερους υδατάνθρακες, για να χάσουν βάρος στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αν λοιπόν και η δική σας διατροφή θυμίζει των Αυστραλών, σκεφτείτε να υιοθετήσετε αυτή τη μικρή αλλαγή, για να χάσετε πιο εύκολα εκείνα τα κιλά που έμειναν από τα Χριστούγεννα.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.