ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ο Καμμένος - Μπηχτές και παράπονα

Ο πρώην συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής με κατηγορίες, μπηχτές και παράπονα, μιλώντας του μάλιστα απευθείας.

Ο κ.Καμμένος μίλησε για αχαριστία από τον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε πως μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση μεθοδεύουν διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Υπονοούμενα για παρεμβάσεις σε δικαστές από συμβούλους του Τσίπρα

Και η επίθεση προς τον επί τετραετίας εταίρο του κ.Καμμένου συνεχίστηκε με βαρύτατες κατηγορίες για παρεμβάσεις συμβούλων του πρωθυπουργού προς δικαστές, όπως στο θέμα της Novartis. Σε αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε «όταν οι εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και όταν οι κυρίες σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές “άστο αυτό για παρακάτω”, τότε αυτό προσβάλλει και εσάς και εμάς. Περισσότερο όμως προσβάλλει τη δημοκρατία και τους πολίτες».

Παρέμβαση Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης μόλις άκουσε τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αντέδρασε με σφοδρότητα και κάλεσε τον προεδρεύοντα της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο να αναλογιστεί την σοβαρότητα της καταγγελίας του κ. Καμμένου χωρίς όμως να πάρει απάντηση.
Ο κύριος Γεωργιάδης μιλώντας λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε πρωτοφανή την καταγγελία Καμμένου και ανέφερε πως αυτή επιβεβαιώνει τους δικούς του ισχυρισμούς πως η κυβέρνηση έστησε την υπόθεση Novartis για να πληγεί η Νέα Δημοκρατία και τώρα φαίνεται ότι επιχειρεί και νέα μεθόδευση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προεκλογικά.

«Τσίπρας και Βούτσης δρομολογούν τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ»

Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά τη συνεδρίαση για τη συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε την επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας πως οι κ.κ. Τσίπρας-Βούτσης και ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζονται το σενάριο ο Καμμένος να πάψει να είναι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος διαλύοντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όπως έγινε και με την ΚΟ του Ποταμιού.

Συγκεκριμένα είπε ο πρώην υπουργός «λαμβάνω ίσως το λόγο για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής επεξεργάζεται το σενάριο διάλυσης του κόμματος μας όπως έγινε και με το Ποτάμι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντισταθούμε».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό και μίλησε για αχαριστία από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν περίμενα τέτοια αχαριστία κ. πρόεδρε απέναντι σε έναν έτερο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια και ήμασταν περήφανοι που βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια». Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε σε συγκεκριμένη καταγγελία: «Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε έναν δημοσιογράφο να διαβάσουν το άρθρο 15 της Βουλής και του εξήγησε ότι όταν μείνουν 5 βουλευτές σε μια κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να είναι εκλεγμένοι στο κόμμα αυτό έτσι όπως προβλέπει ο κανονισμός από το ίδιο ψηφοδέλτιο».

Στη συνέχεια ανέλυσε το σχέδιο που πιστεύει ότι επεξεργάζονται οι κκ Τσίπρας και Βούτσης. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον πρτωθυπουργό ότι διατηρεί στον υπουργικό θώκο τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου μόλις αυτός παραιτηθεί.
«Τώρα εξηγείται γιατί γίνεται ο κ. Κουίκ υπουργός γίνεται υπουργός γιατί όταν ο κ. Παπαχριστόπουλός παραιτηθεί θα τον αντικαταστήσει προκειμένου να φύγει από την ομάδα των ανεξάρτητων Ελλήνων. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ οφείλω να πω ότι δεν το περίμενα από σας».

Τότε ήταν η μοναδική στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρώην συγκυβερνήτη του και τον ρώτησε πως γίνεται αυτό και αν κάτι τέτοιο ισχύει με τον κ. Καμμένο να απαντά: «Ισχύει με το άρθρο 15 παράγραφος 3 κ. πρωθυπουργέ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.