ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση στον αέρα του ΘΕΜΑ 104,6

Κωνσταντινόπουλος: Ο Θεοδωράκης πήγε να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ – Μαυρωτάς: Είσαι συνωμοσιολόγος

Η Συμφωνία των Πρεσπών και τα φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν λειτουργούν απλώς διαλυτικά για τα κόμματα της κεντροαριστεράς, αλλά φορτίζουν επικίνδυνα το κλίμα στο χώρο αυτό με απίστευτες αλληλοκατηγορίες και βαριές καταγγελίες.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ΘΕΜΑ 104.6 ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ήταν ιδιαίτερα οξύς τόσο για το Ποτάμι, όσο και για τη ΔΗΜΑΡ, που επέλεξαν να ταχθούν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «Δούρειο Ίππο» και καταλογίζοντας του ότι «θέλησε να διαλύσει το Κίνημα Αλλαγής»!

«Για μένα πια είναι ξεκάθαρο ότι το Ποτάμι και ο κύριος Θεοδωράκης ήταν ένας από τους Δούρειους Ίππους για να διαλυθεί αυτή η προσπάθεια του προοδευτικού χώρου. Γιατί δεν είναι απλό αυτό. Τον κύριο Τσίπρα δεν τον αφορά, που λέει “εμείς αν πάμε με Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ”. Μπόνους δίνει είτε πάμε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας θέλει να μας εξαφανίσει εμάς, για να διαπραγματευτεί την επόμενη μέρα αν δεν υπάρχουν 180» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ απάντησε λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος μιλώντας επίσης στο ΘΕΜΑ 104.6 είπε ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνωμοσιολογεί όπου τον παίρνει, ενώ δεν τολμά να πει τίποτα για τον Γιώργο Παπανδρέου. Είπε συγκεκριμένα: «Έχει εξελιχθεί σε συνωμοσιολόγο του ΚΙΝΑΛ. Λέει για τον έναν, λέει για τον άλλον, για τον κύριο Κρεμαστινό, για τον κύριο Θεοχαρόπουλο. Εκεί που τον παίρνει δηλαδή περισσότερο, γιατί για τον κύριο Παπανδρέου δεν λέει τίποτα, που εκφράζει τις δικές του απόψεις. Εκτός από το να προσκαλεί σε αποστασίες τους βουλευτές των άλλων κομμάτων όπως έκανε για τους δικούς μας, για τον Ψαριανό και τον Αμυρά την Κυριακή, θεωρώ ότι η άποψη ότι το Ποτάμι θέλει να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ, καθόλου δεν αντηχεί την πραγματικότητα. Το Ποτάμι ήθελε να είναι ένα μέρος αυτής της μετεξέλιξης του προοδευτικού μεσαίου χώρου, όταν βρήκε όμως τοίχο και βρήκε την παλιγέννεση του ΠΑΣΟΚ εκεί πέρα όπως τελικά αποδεικνύεται και στην πράξη, με πολύ έντιμο τρόπο αποχώρησε».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε επικρίνει και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, αφήνοντας και υπονοούμενα για μελλοντική συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Θεοχαρόπουλος θέλησε να κάνει το κομμάτι του» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος , αποφεύγοντας να τον ταυτίσει με τον κ. Θεοδωράκη και να επιρρίψει στον διαγραφέντα βουλευτή από το ΚΙΝΑΛ, προσπάθεια διάλυσης του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, απαντώντας για το κατά πόσο ο κ. Θεοχαρόπουλος συμμετείχε στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διαλύσει το Κίνημα Αλλαγής, και απάντησε: «Ο Θεοχαρόπουλος τώρα, δεν μπορώ να τον βλέπω και για τόσο μεγάλο σχεδιασμό, μακροπρόθεσμο, για να είμαι ειλικρινής (διάλυσης του ΚΙΝΑΛ). Απλώς θεώρησε κι αυτός ότι την τελευταία στιγμή με τα γνωστά γεγονότα, ότι του είναι μια ευκαιρία να κάνει κι αυτός το κομμάτι του και βεβαίως κατά την άποψή μου θα φανεί σύντομα τι θα κάνει. Γιατί αν τον δούμε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην ακραία περίπτωση που δεν κατέβει η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές και στην ακραία περίπτωση που κατέβει με το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι θα συμβαίνει, έτσι δεν είναι;» Για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «είναι ο πρωθυπουργός που φτιάχνει πλειοψηφίες ανά νομοσχέδιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάνει μια πλειοψηφία δυστυχώς ανάλογα με το νομοσχέδιο. Ούτε αυτός ντρέπεται ούτε οι βουλευτές του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.