ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει το Ποτάμι άμεση προσφυγή στις κάλπες

Μαυρωτάς: Ακόμα κι αν ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση πρέπει να φύγει

Το βάδισμα σε ένα λεπτό και επικίνδυνο... στρώμα πάγου (με την πολιτική έννοια) που κάνει το Ποτάμι, ή αλλιώς το χάος που επικρατεί στο εσωτερικό του, επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις των στελεχών του για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς κινήθηκε σε άλλο μήκος κύματος από τις θερμές δηλώσεις που κάνει με κάθε ευκαιρία ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος στηρίζει κατηγορηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και περίπου θεωρεί εθνοσωτήρια την τωρινή κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς επανέλαβε μεν ότι το Ποτάμι προτίθεται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον αυτή τηρεί ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και επίσης θα καταψηφίσει σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Μαυρωτάς χαρακτήρισε εκβιασμό ενδεχόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει την ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει το Ποτάμι άμεση προσφυγή στις κάλπες, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν το κόμμα του θα συνδέσει τη θετική του ψήφο σε αυτή τη Συμφωνία με διενέργεια εθνικών εκλογών, από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ θα έχουν αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.