ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Συμφωνία Πρεσπών, εθνικό θέμα ή πεδίο αντικυβερνητικής πολιτικής;

Στην πλατεία Συντάγματος ετερόκλητες δυνάμεις οργάνωσαν ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο. Αυτή ήταν η βάση, η επιδίωξη.

Οι κυρίως συμμετέχοντες εθνοκάπηλοι και πατριδοκάπηλοι, εθνικιστές και η δεξιά που έχασε την εξουσία.

Σιγοντάρουν αντιμπεριαλιστές αλλά αντιεθνικιστές, ορισμένες «παρέες» που αυτοονομάζονται εθνιστές με αίτημα το δημοψήφισμα καθώς και παρέες πρώην Πασόκων, ορισμένων πρώην κνιτών και ορισμένων πρώην στελεχών της ανανεωτικής αριστεράς που δηλώνουν σωστοί... αριστεροί αλλά κατά τα άλλα ως ...συνεπείς αριστεροί θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, συμπράττοντας με τον γιό του Μητσοτάκη!

«Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα», από το Ξενοφώντος Απομνημονεύματα. Δηλαδή, πέτρες, τούβλα, ξύλα και κεραμίδια τα οποία είναι παντού σκορπισμένα .

1. Οι ακροδεξιοί που παρόλο το θόρυβο αποτελούν μια καρναβαλική παράσταση από λούμπεν, αμόρφωτους αλλά και από φασίστες που προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

2. Οι δεξιοί που είναι καταχαρούμενοι που ξαναβρήκαν σημαία γιατί ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ μετά τη καταστροφή που επέφεραν στη χώρα και στους Έλληνες με τη χυδαία νεοφιλελεύθερη πολιτική τους και πρέπει να είναι υπόλογοι για δεκαετίες. Η πανεπιστημιακή κοινότητα την προηγούμενη εβδομάδα βίωσε την απαξίωση κάθε επιστημονικής αναφοράς καθότι μια ομάδα δεξιών καθηγητών διεθνών σπουδών με ένα θλιβερό κείμενο προπαγάνδιζαν εμμέσως πλην σαφώς τυχοδιωκτικές απόψεις που ευτελίζουν την Ιστορία και τις επιστήμες.

3. Οι αντιμπεριαλιστές ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ αλλά και παλιάς που γράφουν ανιστόρητες κορώνες του τύπου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «Υπεριμπεριαλιστική» ζώνη και γι' αυτό επικαλούνται μέχρι και τον Λένιν. Αναλύσεις που δεν τις κάνουν ούτε πρωτοβάθμιοι σύλλογοι. Αλλά και οι αντιιμπεριαλιστές της παραδοσιακής Αριστεράς με το ανιστόρητο συλλογισμό ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ αλλά είναι ΜΟΝΟ πιόνι.

4. Οι παρέα των νεοεθνιστών, όπου το ανάδελφο έθνος πάντα κινδυνεύει και ο άλλος κόσμος, η ανθρωπότητα υποχρεούται να ακολουθεί τα κελεύσματα των Ελλήνων. Όχι στην ενότητα και τη συνεργασία των λαών και των εθνών, αλλά πρώτα το έθνος κράτος. Όχι πρώτα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αλλά πρώτα οι περιούσιοι των περιούσιων εθνών. Όχι ισοτιμία ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ, αλλά προνομιακά έθνη και καθυστερημένα έθνη. Ανάλογη αφασία διέπει πολλούς στο Ισραήλ που αποτελούν το άλλοθι για την Ισραηλινή ακροδεξιά - και όχι μόνο- που σκοτώνει στην Παλαιστίνη δεκαετίες τώρα. Και κατά τα άλλα οι νεοεθνιστές στηρίζουν τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Τρικυμία στο μελανοδοχείο!

Θεωρώ χρέος κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικού, κάθε πατριώτη να απομονώσει τη ΣΥΧΡΟΝΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και την πατριδοκαπηλεία και με ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ για ορισμένες πολιτικές της Κυβέρνησης.

Η επιχείρηση, η μπίζνα της δεξιάς και του πρώην ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν από κοινού δύο «εταιρίες». Μία εταιρία ως ΠΡΟΣΧΗΜΑ και ως ΠΡΟΣΟΨΗ, την Μακεδονία Α.Ε αλλά και μία άλλη, την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, την εταιρία ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΕ που αποτελεί την μεγάλη επιδίωξη, το μεγάλο καημό τους. Δηλαδή πως να ξεπλυθούν πολιτικά για τη μεγάλη βλάβη που επέφεραν στη χώρα και τους Έλληνες, και τώρα τους φταίνε οι άλλοι.

Γνωστό το έργο των παραγονταραίων της κάθε μορφής ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ, ιδιαίτερα όσων διαχρονικά ξεπούλησαν τα συμφέροντα της χώρας...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 12:20 21/01/2019

    Αχ Στεφανε εσύ που θα διαμορωνες τις συνθήκες για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας όχι
    μόνο απετυχες να τις διαμορφώσεις μα πέρνοντας τα χρόνια έχεις χτυπηθεί και απο αλτσχάιμερ με
    αποτέλεσμα να μην θυμάσαι τίποτα απο την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Πραγματικό σε λυπάμαι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.