21/01/[email protected] :54
Σοκολατένιο κέικ με κομμάτια γλασαρισμένου πορτοκαλιού (χωρίς μίξερ)
Μία εξαιρετική συνταγή για σοκολατένιο κέικ με κομμάτια γλασαρισμένου πορτοκαλιού.
Υλικά
75 γρ. βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο + επιπλέον για πασπάλισμα
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
1 φλ. γάλα, φρέσκο
3 κ.σ. γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού, κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια
σαντιγύ, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 οC.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος περίπου 22 εκ.
Πασπαλίζουμε με το κακάο, ώστε να πάει παντού ακόμα και στα τοιχώματα.
Αναποδογυρίζουμε και τινάζουμε τη φόρμα για να φύγει το επιπλέον κακάο και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε τα κομμάτια γλασαρισμένου πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 – 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σαντιγύ και κομματάκια γλασαρισμένου πορτοκαλιού.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Το αγαπημένο κέικ των ημερών έχει γεύση και άρωμα πορτοκαλιού από τον πουρέ ολόκληρων βρασμένων πορτοκαλιών. Σε συνδυασμό με τα αλεσμένα αμύγδαλα γίνεται… ακαταμάχητο! Υλικά 250γρ. βούτυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου 5
Το κλασικό κέικ μαρμπρέ με τη διχρωμία βανίλιας και κακάο γίνεται εύκολα το αγαπημένο όλης της οικογένειας. Υλικά 175γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν επιπλέον για τη φόρμα 275γρ. ζάχαρη άχνη 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα με σύρμα 300γρ.
Μια ιδιαίτερη συνοδεία για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας. Υλικά 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κουτ. γλυκού κανέλα ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ένα σοκολατένιο κέικ με μαύρη σοκολάτα και καφέ εσπρέσο. Οι πιπεριές τσίλι δίνουν μια ιδιαίτερη ένταση που ταιριάζει πολύ στη σοκολάτα. Ένα απολαυστικό κέικ, ιδανικό για τις πρώτες κρύες μέρες του φθινοπώρου. Υλικά 175 γρ. βούτυρο, συν επιπλέον
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα χειροποίητο γλυκό – ειδικά όταν η θερμοκρασία «χτυπά» κόκκινο. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα πολύ δημοφιλές και αγαπητό γλυκό,
Ευχάριστα ξινό και σπιρτόζικο, το αγαπημένο εσπεριδοειδές χαρίζει τη φρεσκάδα του σε αφράτα μίνι κέικ. 50 Λεπτά| Εύκολο Υλικά για 12 μίνι κέικ 125 γρ. ζάχαρη 125 γρ. µαργαρίνη (θερµοκρασία δωµατίου) ξύσµα
Μία δοκιμασμένη συνταγή από τον Γιώργο Γεράρδο: «Έρχονται οι γιορτές και μαζί τους η διάθεση για κεράσματα και δώρα. Αυτό το κέικ μού το είχαν κάνει δώρο πριν αρκετά χρόνια και πραγματικά το λάτρεψα! Από τότε, κάθε χρόνο φτιάχνω αρκετά