ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χοιρινό με αρακά και πουρέ πατάτας

Μία εξαιρετική συνταγή για χοιρινό με αρακά και πουρέ πατάτας.

Υλικά

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κύβο βοδινού
  • 3 φυλλά δάφνης
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 500 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

Για τον πουρέ:

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι λευκό, κατά βούληση
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 1 φλ. γάλα, ζεστό
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να αλευρωθούν καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε, μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, το καρότο, τον κύβο βοδινού, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, την κανέλα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.  Στο ενδιάμεσο, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε το φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τον πουρέ:

Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον πουρέ.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε έντονα με έναν αβγοδάρτη.

Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τον αρακά συνοδεία πουρέ πατάτας.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.