ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα και στη Ρεδαιστό

Δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Στις 20 Φεβρουαρίου φτάνει στην Τουρκία το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα και στα μέσα της χρονιάς θα σταλεί στη Μεσόγειο για γεώτρηση, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ενώ αποκάλυψε ακόμη ότι στην ανατολική Θράκη, στη Ρεδαιστό έξω από την Κωνσταντινούπολη βρήκαν μικρή ποσότητα φυσικού αερίου

Όπως αναφέρει το Cuprys Times, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση TRT Haber, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είπε ότι οι έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή.

“Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκινήσαμε γεώτρηση σε βαθιά νερά. Στο τέλος του μήνα, το αργότερο στις αρχές του επόμενου θα πάρουμε και τα πρώτα αποτελέσματα από εκεί. Φυσικά είναι νωρίς ακόμη να πούμε το οτιδήποτε”, ανέφερε.

Ανακοίνωσε ότι το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα στις 20 Φεβρουαρίου. “Θεωρό ότι και αυτό πάλι στη Μεσόγειο θα το στείλουμε, έτσι φαίνεται. Η πρώτη περιοχή δραστηριοποίησής του θα είναι η Μεσόγειος. Το δεύτερο γεωτρύπανο αναμένεται να ξεκινήσει γεώτρηση γύρω στα μέσα του χρόνου και να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 2 γεωτρήσεις το χρόνο”, ανέφερε. Όπως είπε “οι έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μεγάλο ρίσκο, είναι πιο δύσκολο να γνωρίζεις από πριν το αποτέλεσμα σε σχέση με άλλους τομείς”. “Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να βρούμε, να μην ανησυχεί κανείς για αυτό», ανέφερε.

Για την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ανατολική Θράκη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “έπειτα από έρευνες χρόνων στην Θράκη είχαμε μια μικρή ανακάλυψη φυσικού αερίου, τη Δευτέρα ξεκινάμε να μελετάμε το τεμάχιο και θα δώσουμε λεπτομέρειες”.

Πηγή: Cyprus Times

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.