ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

Διαμαρτυρία στον ΕΟΠΥΥ για τη μεταφορά των ψηφιακών δεδομένων των ασφαλισμένων στην ΗΔΙΚΑ

Αναβρασμό και κινητοποιήσεις στον ΕΟΠΥΥ προκαλεί το άρθρο 84 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας συζητείται στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο ο περίφημος Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας των ασφαλισμένων θα αποτελεί εφεξής αρμοδιότητα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, της εταιρίας του υπουργείου Εργασίας, η οποία μεταξύ πολλών άλλων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ θα δείξει με τον πιο έντονο τρόπο την αντίρρησή του στη σχεδιαζόμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο και τη διαχείριση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας σήμερα το πρωί στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και αποκλεισμού του κεντρικού κτηρίου του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αποστόλου Παύλου, στο Μαρούσι -όπου σημειωτέον βρίσκεται και ένα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ.

Οι ενστάσεις των εργαζομένων επικεντρώνονται στη μεταφορά ενός τεράστιου όγκου ψηφιακών δεδομένων -αφορούν τους περίπου 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού- ανυπολόγιστης αξίας η οποία όπως υποστηρίζουν δεν προστατεύεται και δεν διασφαλίζεται καθ´ οιονδήπoτε τρόπο. Τις ίδιες σοβαρές αντιρρήσεις φέρεται να έχει διατυπώσει αρμοδίως και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ.Βασίλης Πλαγιανάκος, ο οποίος πριν καλά καλά αναλάβει βρέθηκε αντιμέτωπος με μείζονες αλλαγές στον Οργανισμό -αλλαγές βεβαίως που όπως υποστηρίζουν κάποιοι γνώριζε ότι θα έρθουν ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρης Μπερσίμης, επιλέγοντας τελικά να τις παρακολουθήσει ως πρώην επικεφαλής και από απόσταση.

Οι εργαζομενοι βεβαίως εμφανίζονται ανήσυχοι όχι μονό για την ουσία της μεταφοράς των ψηφιακών δεδομένων στην ΗΔΙΚΑ -η οποία σημειωτέον διαχειρίζεται τα δεδομένα της και τα εργαλειοποιει σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες πληροφορικής- αλλά και για τις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει αυτο στις διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και στις θέσεις εργασίας του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.