ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κοτόπουλο στο φούρνο με μαρινάδα γιαουρτιού, πατάτες και μανιτάρια

Μία εξαιρετική συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με μαρινάδα γιαουρτιού, πατάτες και μανιτάρια.

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα + 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, ολόκληρους κόκκους
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2-3 φύλλα μαρουλιού, για γαρνιτούρα
  • 10-12 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα για γαρνιτούρα
  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το θυμάρι, τα χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κοτόπουλο.

Μαρινάρουμε με τα 2/3 του μίγματος γιαουρτιού, φροντίζοντας να πάει παντού.

Τυλίγουμε όλη του την επιφάνεια με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC βαθμούς.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη προσεκτικά, βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, αραδιάζουμε τις πατάτες από γύρω και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα γιαουρτιού.

Βάζουμε στο φούρνο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 οC βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Ανοίγουμε τον φούρνο, αλλάζουμε πλευρά στο κοτόπουλο, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις φέτες λεμονιού και ψήνουμε για 20 ακόμη λεπτά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, πάνω σε φρέσκα φύλλα μαρουλιού, με συνοδεία από πατάτες και μανιτάρια.

Γαρνίρουμε με ντοματίνια και φύλλα βασιλικού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.