ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Burak Özügergin

Με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας συναντήθηκε ο Νίκος Βούτσης

«Την πεποίθηση πως η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του νέου Πρέσβη της γείτονος θα συνεχίσει να είναι άριστη, όπως υπήρξε μέχρι τώρα και με τους προκατόχους του», εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Burak Özügergin.

Ο κ. Βούτσης υποδεχόμενος τον κ. Özügergin αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του νέου πρέσβη θα συνεχίσει να είναι άριστη, «έτσι ώστε να υπάρχουν γέφυρες ανάμεσα στους λαούς μας και να επιλύονται ζητήματα που αφορούν τόσο την περιοχή όσο και τις διμερείς σχέσεις». Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η Ελληνική Βουλή θα συμβάλει στην από κοινού προώθηση των σχεδίων «τα οποία θα συνομολογήσουν οι επικεφαλής των Κυβερνήσεών μας».

Ο κ. Burak Özügergin εξέφρασε τον μεγάλο σεβασμό του προς τη Βουλή των Ελλήνων και συνεχάρη προσωπικά τον κ. Βούτση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε και οδήγησε στην επίλυσή του «ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, «η οποία αποτελεί μαρτυρία για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η επίλυση ενός τέτοιου ζητήματος, όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, όταν λειτουργεί σωστά η διπλωματία και ο διάλογος, και όταν γίνεται σεβαστό το διεθνές δίκαιο».

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ, επίσης, που γυρίζουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις με τη συγκεκριμένη ηγεσία, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πάντοτε, σε κάθε περίπτωση, ενθαρρύνουμε την περαιτέρω ολοκλήρωση της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση όσο μπορούμε» υπογράμμισε ο Τούρκος πρέσβης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.