ΚΟΣΜΟΣ

Δέσμευση για άμεση υλοποίησή τους

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης συμφώνησαν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Σε μία σειρά μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης κατέληξαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, με τους δύο άνδρες να δεσμεύονται ότι θα τα υλοποιήσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, αποφασίστηκε η διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας, μέσω ξεχωριστών συμφωνιών των δύο πλευρών με παρόχους, οι οποίοι θα συνδέονται με κόμβο που θα έχει βάση στην Ευρώπη.

Συμφωνήθηκε επίσης η διασύνδεση ηλεκτρικών δικτύων, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί το 2015, για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης την αποναρκοθέτηση εννέα σημείων, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκονται τοποθετημένες νάρκες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ως κίνηση καλής θέλησης ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποφάσισε την επιστροφή πινάκων Ελληνοκύπριων καλλιτεχνών που βρίσκονται στα κατεχόμενα από το 1974 και αντιστοίχως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραδώσει οπτικοακουστικό υλικό Τουρκοκύπριων καλλιτεχνών πρό του 1974, από το αρχείο του ΡΙΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.