ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εστία συνεχούς αντιπαράθεσης η υπόθεση του δανείου Πολάκη

Νέα πολιτική θύελλα άναψε το τηλεφώνημα Πολάκη σε Στουρνάρα

Σε εστία συνεχούς αντιπαράθεσης, η οποία δεν αναμένεται να κοπάσει σύντομα, εξελίσσεται η υπόθεση του δανείου Πολάκη, καθώς νέες φωτιές άναψε το τηλεφώνημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, και το οποίο διέρρευσε στα ΜΜΕ χθες αργά το βράδυ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε λόγο για “πρωτοφανή κίνηση” καταγγέλοντας τον κ. Πολάκη ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα με στόχο να τον εκβιάσει.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κάνοντας λόγο για στοχοποίηση,ενώ υποστήριξε ότι “πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του”. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη τοποθέτηση για το θέμα (τόσο του δανείου όσο και της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Στουρνάρα) από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο διάλογος που άναψε "φωτιές"
Κατά τον διάλογο ο οποίος δημοσιεύθηκε αρχικά στο documento.gr ο κ. Πολάκης φέρεται να “επιβραβεύει” τον κ. Στουρνάρα που ελέγχει τους όρους με τους οποίους έλαβε ο πρώτος καταναλωτικό δάνειο από την Attica Bank ύψους 100.000 ευρώ και στη συνέχεια να του ζητάει να ελέγξει μια σειρά άλλων δανείων που έχουν δοθεί σε κόμματα (κατονομάζοντας τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ), σε εφημερίδες αλλά και πολιτικά πρόσωπα.

Ακολουθεί απόσπασμα του διαλόγου:

Πολάκης: Ο κ. Στουρνάρας;

Στουρνάρας: Μάλιστα, ο ίδιος.

Πολάκης: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.

Στουρνάρας: Γεια σας τι κάνετε;

Πολάκης: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.

Στουρνάρας: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι

Πολάκης: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.

Στουρνάρας: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.

Πολάκης: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,

2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

Πολάκης: Επιβεβαιώνω πλήρως τον διάλογο
Mε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα έχουν διαρρέυσει στα ΜΜΕ.

και συνέχισε με νέα ανάρτηση

Ν.Δ.: "Πήγε να εκβιάσει τον κ. Στουρνάρα"
Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατονόμασε τον κ. Πολάκη ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα και πως επιχείρησε να τον εκβιάσει.

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους».

Σύμφωνα με την ΝΔ, «η είδηση δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία τους», άλλα όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία».

Καταλήγοντας, η ΝΔ σε υστερόγραφο αναφέρει με νόημα πως «θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτήν την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

ΤτΕ: Σύννομο το δάνειο
Πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε χθες αργά το βράδύ, ότι η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη ήταν σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank.

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις για το δάνειο Πολάκη
Για τους όρους δανεισμού στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη σημειώνοντας: «το πρώτο ερώτημα απευθύνεται καταρχήν στην διοίκηση της Τράπεζας που τα πεπραγμένα της ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Το ερώτημα αφορά με ποιά κριτήρια έδωσε δάνειο στον κ. Πολάκη με δεδομένο ότι ακίνητο που έβαλε εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι: “Ο αυτόκλητος «κήρυκας της ηθικής» κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του Υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η Τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανένα απλό πολίτη” και συνέχισε: “Είναι αυτός που έχει εκτεθεί….πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Να τον χαίρονται…."

ΣΥΡΙΖΑ: "Αν είχε πάρει μίζες δεν θα είχε πρόβλημα"
Το απόγευμα της Δευτέρας, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ παρείχε πλήρη στήριξη στον Παύλο Πολάκη. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

"Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του.

Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα.

Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι"

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.