ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπάρχει μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και εκφράζεται από το ΕΣΚ

«Πόρτα» στον Τσίπρα από Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι

Διπλό ‘όχι’ εισέπραξε ο πρωθυπουργός στην πρόσκλησή του για προοδευτικό μέτωπο τόσο από το Κίνημα Αλλαγής όσο και από το Ποτάμι. Η απόρριψη της πρόσκλησης, μάλιστα, συνοδεύθηκε από επιχειρήματα, πολιτικά και ...άλλα.
«Οι προσκλήσεις του κ.Τσίπρα μέσα στην απόγνωσή του είναι εκ του πονηρού», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, περιγράφοντας τον πρωθυπουργό ως εκφραστή της συντήρησης και του λαϊκισμού στην χώρα και καταθέτοντας ως απόδειξη τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του, η οποία θυμίζουν ότι στηρίζεται σε ακροδεξιούς. «Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τίμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις Ευρωεκλογές», σημειώνουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός που δεν στηρίζει τον Φρανς Τίμερμανς, παρά τη στήριξη που λαμβάνει ο ίδιος από τον απερχόμενο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν. Σημειώνουν τέλος ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, στους οποίους δεν ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πραγματικά προοδευτική ατζέντα, η οποία κερδίζει διαρκώς έδαφος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.
Απέναντι στην συντήρηση, αλλά απέναντι και στον λαϊκισμό τάχθηκε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, που απάντησε επίσης αρνητικά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού προς το Ποτάμι. «Εμάς μας ενδιαφέρει μία μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές», είπε μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι η τολμηρή απόφαση του Ποταμιού να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ‘συγχωροχάρτι’ για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για το ποια είναι η θέση του κόμματός του σε σχέση με τις ‘γέφυρες’ που ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκρίθηκε στον News247 ότι μπορεί ως Ποτάμι να γνωρίζουν την τεχνοτροπία μίας ...γέφυρας, αλλά δεν έχουν σχέση με τις γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖα. «Δεν είμαστε υπάλληλοι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ», ξεκαθάρισε, επαναλαμβάνοντας την απόφαση του κόμματός του να πολιτευθεί αυτόνομα ως Ποτάμι μέχρι τέλους, τόσο στις επικείμενες Ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.