ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα

Τα παιδιά αφιερώνουν τον διπλάσιο χρόνο στα κινητά απ' ότι στους γονείς τους

Αγκαλιά με τα... κινητά είναι τα παιδιά αφού ασχολούνται με τις ηλεκτρονικές συσκευές διπλάσιο χρόνο από αυτόν που αφιερώνουν στους γονείς τους.

Έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» δείχνει ότι, τα παιδιά κάτω των 14 ετών δαπανούν κατά μέσο όρο 23 ώρες την εβδομάδα σε κινητά και άλλες τεχνολογικές συσκευές. Ο χρόνος που διαθέτουν στα κινητά είναι ο διπλάσιος από αυτόν που περνούν μιλώντας με τους γονείς τους.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα δύο χιλιάδων οικογενειών με παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βλαστάρια περνούσαν μπροστά από την οθόνη κατά μέσο όρο τρεις ώρες και 18 λεπτά την ημέρα.

Αντιθέτως, στους γονείς τους αφιέρωναν μία ώρα και 43 λεπτά την ημέρα.

Οι συντάκτες της έρευνας καλούν τους γονείς να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στις ψηφιακές συνήθειες των παιδιών τους και να απαγορεύουν τα κινητά από τα οικογενειακά γεύματα και τα υπνοδωμάτια στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερις στους πέντε γονείς δήλωσαν ότι προσπάθησαν να πείσουν τα παιδιά τους να αφιερώσουν λιγότερο χρόνο στα tablets και τα κινητά. Δύο στους πέντε παραδέχτηκαν ότι έδωσαν οι ίδιοι στα παιδιά τους κινητά για να τα κρατήσουν απασχολημένα.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία «CensusWide» για λογαριασμό της εταιρίας ραδιοφωνικών εκπομπών ROXI, διαπίστωσε επίσης ότι, το 54% των γονέων ανησυχούν που τα παιδιά τους απομονώνονται στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.