ΕΛΛΑΔΑ

Στο θαλάσσιο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

Την Πέμπτη ανακοινώνει η ExxonMobil το αποτέλεσμα των γεωτρήσεων

Την Πέμπτη, στις 2 μετά το μεσημέρι θα ανακοινώσει η ExxonMobil τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων της στους στόχους «Δελφύνη» και «Γλαύκος» στο θαλάσσιο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα στο στόχο «Δελφύνη», τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά, ενώ στο στόχο «Γλαύκος», έχει εντοπιστεί κοίτασμα το οποίο είναι σημαντικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τεράστιο ή γιγαντιαίο όπως κάποια ΜΜΕ δημοσίευσαν. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για αξιοποιήσιμο κοίτασμα.

Οι έρευνες ξένων εταιρειών (ExxonMobil, Total, Eni) θα συνεχιστούν και στο μέλλον σε άλλα αδειοδοτημένα θαλάσσια τεμάχια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία παρά τις απειλές, δεν υπήρξε παρεμπόδιση ή παρενόχληση της γεώτρησης της ExxonMobil.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε δικές της γεωτρήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ με τα δύο γεωτρύπανα που έχει αγοράσει, καθώς διεθνείς εταιρείες είχαν αρνηθεί να συνεργαστούν με την Άγκυρα, αφού επρόκειτο για παράνομες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.