ΚΟΣΜΟΣ

Κραδασμοί λόγω Brexit

Βρετανία: Ανεξαρτητοποιήθηκαν τρεις βουλευτές της Μέι

Νέος πολιτικός «σεισμός» στη Βρετανία για το Brexit καθώς, λίγες ώρες μετά την ανεξαρτητοποίηση οκτώ βουλευτών του Εργατικού Κόμματος, τρεις γυναίκες, βουλευτές στο κυβερνών κόμμα της Μέι, έκαναν γνωστό ότι αποχωρούν από τους Συντηρητικούς.

Οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κεντροδεξιού Κόμματος ανακοίνωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους και εντάσσονται στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων», την οποία δημιούργησαν οι οκτώ βουλευτές που αποχώρησαν από το Εργατικό Κόμμα.

Πρόκειται για τις κυρίες Heidi Allen, Anna Soubry και Sarah Woolaston.Στην επιστολή τους, οι τρεις επισημαίνουν ότι «οι Συντηρητικοί έχουν γίνει όμηροι της σκληρής δεξιάς πτέρυγάς του, του λεγόμενου European Research Group, φανατικών οπαδών του Brexit καθώς και του δεξιού βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), που δίνει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Μέι».

«Το Brexit αναδιαμόρφωσε το Συντηρητικό Κόμμα διαλύοντας κάθε προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του. Οι σκληροπυρηνικοί του ERG λειτουργούν πλέον απροκάλυπτα σαν κόμμα μέσα στο κόμμα, με δικό τους ηγέτη, κοινοβουλευτικό υπεύθυνο και γραμμή», επισημαίνουν και προσθέτουν:

«Σκοπεύουμε να συμμετέχουμε στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων.Θα υπάρχουν στιγμές που θα υποστηρίζουμε την κυβέρνηση, για παράδειγμα σε μέτρα τα οποία θα ενισχύουν την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας και θα βελτιώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Νιώθουμε ωστόσο δεσμευμένες από την υποχρέωσή μας να θέσουμε σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα της χώρας μας και των ψηφοφόρων των περιφερειών μας.Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, εκπροσωπώντας τους ψηφοφόρους μας», καταλήγουν.

Στο «κέντρο» θα κινούνται και οι οκτώ βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους Εργατικούς, καταγγέλλοντας τον ηγέτη του, Τζέρεμι Κόρμπιν, για «ακροαριστερή» και «αντισημιτική» φυσιογνωμία την οποία έχει προσδώσει στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.