ΚΟΣΜΟΣ

Το προφίλ του διασημότερου κατά συρροήν δολοφόνου

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη σχεδόν ένα αιώνα μετά!

Για παραπάνω από έναν αιώνα η ταυτότητα του κατά συρροήν δολοφόνου, Τζακ Αντεροβγάλτη παρέμενε μυστήριο. Ωστόσο μια νέα μελέτη έρχεται να ρίξει φως στην υπόθεση που διαδραματίστηκε στο Λονδίνο του 1888.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο John Moores της Λίβερπουλ, ύστερα από ανάλυση DNA σε ένα σάλι όπου είχε ίχνη αίματος ανακάλυψαν ότι ο περιβόητος δολοφόνος δεν είναι άλλος από τον 23χρονο Ααρών Κοσμίνσκι, Πολωνό κουρέα, που είχε μεταναστεύσει στο Λονδίνο.

Το σάλι αυτό είχε ίχνη αίματος από ένα από τα θύματα του Αντεροβγάλτη, την 43χρονη Κάθριν Ήντοους και του Κοσμίνσκι και ήταν από το 2007 στα χέρια του επιχειρηματία Russell Edwards ύστερα από δημοπρασία.

Η Έντοους είχε δολοφονηθεί αγρίως από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη στις 30 Σεπτεμβρίου του 1888. Της είχε αφαιρεθεί το ένα νεφρό και τα μάγουλά της ήταν κατακρεουργημένα.

Οι φήμες έλεγαν ότι ο δολοφόνος είχε φάει το νεφρό του θύματος, σε μια αηδιαστική και ανώμαλη πράξη κομπασμού.

Ο Κοσμίνσκι, έμενε με τους δύο αδερφούς του και την αδερφή του στην οδό Greenfield που ήταν 180 μέτρα μακριά από το σπίτι του τρίτου θύματος του την 45χρονη Ελίζαμπεθ Στράιντ.
Η πρώτη φορά που ο Κοσμίνσκι είχε συνδεθεί με τον διαβόητο δολοφόνο ήταν πίσω στα 2014, αλλά ένα λάθος στην ορολογία της εξέτασης DNA στάθηκε αρκετό ώστε το πόρισμα να απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Σημειώνουμε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός των θυμάτων του Τζακ του Αντεροβγάλτη αλλά επίσημα θεωρούνται 5 γυναίκες. Η Μαίρη Αν Πόλυ Νίκολς, η Άνι Τσάπμαν, η Ελίζαμπεθ Στράιντ, η Κάθριν Ήντοους και η Μαίρη Τζέιν Κέλλυ.
Τα θύματα ήταν γυναίκες οι οποίες έβγαζαν χρήματα ως πόρνες. Οι φόνοι συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους (εκτός από τον φόνο της Μαίρη Τζέιν Κέλλυ) την νύχτα ή τα ξημερώματα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων. Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα έκανε μερικούς αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.