ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Μπανγκλαντές: Στις φλόγες 19οροφος ουρανοξύστης, δραματικές στιγμές

Δραματικές στιγμές στο Μπανγκλαντές και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας Ντάκα (την εμπορική περιοχή του Μπανγκλαντές), όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πύργο 19 ορόφων με επιχειρήσεις, με δεκάδες ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί, ενώ ορισμένοι αναγκάστηκαν ακόμη και να πηδήξουν απ' το κτίριο για να σωθούν απ' την πύρινη λαίλαπα!

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν αναφερθεί σε κάποιον αριθμό θανάτων, ενώ έκαναν λόγο για περίπου 10 τραυματίες, οι οποίο έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

«Δεκαεννέα μονάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιοχή. Η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό του Μπανγκλαντές μπήκαν και αυτά στη μάχη με τις φλόγες», διευκρίνισε ο Μοχάμαντ Ρούσελ, αξιωματούχος του κέντρου ελέγχου των πυροσβεστών της Ντάκα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες και μαύρο καπνό να βγαίνουν από την πρόσοψη του κτιρίου και ένα πλήθος ανθρώπων να έχει συγκεντρωθεί στον δρόμο μπροστά από αυτό.

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Xinhua, ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου «FR Tower».

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.