25/03/2019@15:34
Μπιφτέκια μπακαλιάρου
Μία εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια μπακαλιάρου.
Υλικά
3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
400 γρ. μπακαλιάρο κατεψυγμένο, φιλεταρισμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το πλάσιμο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο + 1 κ.σ. για γαρνιτούρα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα + ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
3/4 φλ. αλεύρι
1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
σπορέλαιο, για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα σαν πουρέ.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον μπακαλιάρο όπως είναι, χωρίς να τον αποψύξουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσοχή, δε χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι ή με τα χέρια θρυμματίζουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο, όσο είναι ακόμα ζεστός.
Μόλις κρυώσει λίγο το ψάρι, το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να επικαλυφτούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αποσύρουμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Γαρνίρουμε με άνηθο, φέτες λεμονιού και σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπακαλιάρου ζεστά.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 750γρ baby πατάτες
Μία εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και κινόα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1/3 κούπας κινόα 1 μέτρια γλυκοπατάτα 1 ½ κούπα ρεβίθια
Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια σε μια ταβέρνα μετά τη θάλασσα! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428,
Μία εξαιρετική συνταγή από τον Σωτήρη Ευαγγέλου. 40’ • ΕΥΚΟΛΟ window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Υλικά • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ -1 φρέσκο μπακαλιάρο δύο κιλών φιλεταρισμένο και κομμένο
Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας στο φούρνο. Συνοδεύονται με ψητά λαχανικά αρωματισμένα με βαλσαμικό ξίδι και σάλτσα γιαουρτιού με πιπεριές Φλωρίνης και
Μια υπέροχη πίτα που τη φτιάχνουν στην Κεφαλλονιά και τη συνοδεύουν σχεδόν πάντα με σκορδαλιά από την Σιμόνη Καφίρη. Μερίδες: 10-12, Χρόνος προετοιμασίας: 60', Χρόνος μαγειρέματος: 60', Έτοιμο σε: 2:0' window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () {
Με φρέσκο ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο, όταν υπάρχει στην κατάψυξη, μπορεί την τελευταία στιγμή να σου ετοιμάσει μια υπέροχη ψαρόσουπα. Με πετρόψαρα πάντως και σκορπίνα είναι η καλύτερη εκδοχή της. Μία εξαιρετική συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη. Μερίδες: 4, Χρόνος