ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπιφτέκια μπακαλιάρου

Μία εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια μπακαλιάρου.

Υλικά

  • 3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 400 γρ. μπακαλιάρο κατεψυγμένο, φιλεταρισμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το πλάσιμο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο + 1 κ.σ. για γαρνιτούρα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα + ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
  • 3/4 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • σπορέλαιο, για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα σαν πουρέ.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον μπακαλιάρο όπως είναι, χωρίς να τον αποψύξουμε.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσοχή, δε χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι ή με τα χέρια θρυμματίζουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο, όσο είναι ακόμα ζεστός.

Μόλις κρυώσει λίγο το ψάρι, το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να επικαλυφτούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αποσύρουμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Γαρνίρουμε με άνηθο, φέτες λεμονιού και σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπακαλιάρου ζεστά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.