ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θρήνος για την οικογένεια του Παναθηναϊκού

«Εφυγε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Τεράστια απώλεια για τον Παναθηναϊκό και τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης (19/3) και αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό, σκορπώντας την θλίψη στις τάξεις του «Τριφυλλιού» και του μπάσκετ.

Η είδηση της απώλειας του τιτάνα της Παναθηναϊκής οικογένειας έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης της ΒΙΑΝΕΞ και του νοσοκομείου «Υγεία»:

«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

Θανάσης Γιαννακόπουλος
Ο γεννηθείς το 1931 Θανάσης Γιαννακόπουλος, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο χώρο του φαρμάκου, ιδρύοντας μαζί με τον αδελφό του Παύλο τη ΒΙΑΝΕΞ, τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα.

Αδέλφια του ο Παύλος Γιαννακόπουλος (όπως προαναφέρθηκε), ο Κώστας Γιαννακόπουλος και η Βασιλική. Ο Παύλος και ο Κώστας Γιαννακόπουλος έφυγαν μάλιστα πέρυσι από τη ζωή, με μικρή χρονική διαφορά.

Ο εκλιπών Θανάσης Γιαννακόπουλος ασχολήθηκε ενεργά και με τον Παναθηναϊκό.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Ήταν αγαπητός σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό και είχε σε όλες τις ομάδες μεγάλες συμπάθειες παρά τον παρορμητικό χαρακτήρα του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.