ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφού ο Γιώργος δεν πάει στον Μπούλμαν, πάει ο...Μπούλμαν στον Γιώργο

Ετοιμάζουν «κυκλωτική κίνηση» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Κυκλωτική κίνηση» στον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζουν στο Κίνημα Αλλαγής, σε ‘απάντηση’ στο προσκλητήριο Τσίπρα. Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη, απορρίπτουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κάθε συμμετοχή τους σε ‘μέτωπο’, είτε αυτό εξαγγέλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από τη ΝΔ, ενώ με την ανάδειξη χθες και των εκλεγμένων συνέδρων, μπαίνουν στην τελική ευθεία για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στις 30-31 Μαρτίου.

Ειδικότερα, η Χαριλάου Τρικούπη απευθύνει το δικό της προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, προβάλλοντας πραγματικές προτάσεις για ουσιαστικές αλλαγές, τόσο σε ελληνικό όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να εμπιστευθούν το Κίνημα Αλλαγής, είτε προβληματίζονται να ψηφίσουν ΝΔ για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύθηκαν», λένε στελέχη του κόμματος, στοχεύοντας στην συσπείρωση της βάσης του.

Εστιάζουν, εξάλλου, σε τρία επίπεδα. Πρώτον στην πορεία της Οικονομίας, οπότε και μελετώντας τις εκθέσεις της Κομισιόν, σημειώνουν με νόημα ότι παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, η χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίση και πως αντίθετα δημιουργείται κίνδυνος για ‘νέες περιπέτειες’. Για αυτό και ζητούν εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Δεύτερον, αναδεικνύουν τις υπαρκτές διαφορές του Κινήματος Αλλαγής από τις ‘συντηρητικές λογικές’ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, όπως τις περιέγραψε στην ομιλία της σε εργαζομένους προ ημερών η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας είτε για την πορεία της Ευρώπης, είτε για την Ανάπτυξη στην Ελλάδα, τον δημόσιο τομέα στη χώρα, ή την ανάγκη κατάργησης του ‘Υπερταμείου’ και δημιουργίας ‘Ταμείου Αξιοποίησης’ και όχι ‘εκποίησης’ του εθνικού πλούτου.

Τρίτον, τοποθετούμενη απέναντι στην επικαιρότητα, η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, ότι λέει ‘όχι’ σε ‘γέφυρες’ που στήνονται είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μιλά για νέο προσκλητήριο ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές. Ειδικά για την ‘γέφυρα’ που θα ένωνε τον ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά, στο Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι γκρεμίστηκε πριν καν χτιστεί, αποδίδοντας το ‘άνοιγμα’ του πρωθυπουργού σε παραδοχή της επερχόμενης ήττας του. Ακόμα και η σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα με ομιλητές τον Ούντο Μπούλμαν,  τον Αλέξη Τσίπρα και τη Λούκα Κατσέλη, έχει για εκείνους ‘αποδυναμωθεί’, λόγω της απουσίας στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στην οποία πόνταρε ο πρωθυπουργός. Ειδικά, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθάρισε μέσω κύκλων του ότι δεν θα παραβρεθεί εκεί, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα στην Κουμουνδούρου. Αντ’ αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει συνάντηση νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με τον απερχόμενο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ούντο Μπούλμαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.