ΕΛΛΑΔΑ

ΔΑΣ ΟΙΥΕ

Καταγγελία της ΔΑΣ για παρατυπίες στο 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ

Επιστολή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, μέσω της οποίας καταγγέλλονται πλήθος παρατυπιών στο 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έστειλαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ.

Η επιστολή αναφέρει:

«Οι δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ σε όλη τη χώρα από 50 σωματεία και πλέον, καταγγέλλουμε ότι μπροστά στο 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ υπάρχουν οι εξής παρατυπίες:

1. Δεν έχει γίνει η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων άρα δεν υπάρχει μητρώο για το Συνέδριο.

2. Οι κάρτες των αντιπροσώπων μοιράστηκαν για ακόμη μια φορά χθες το βράδυ πριν την έναρξη του Συνεδρίου.

3. Οι κάρτες του Συνεδρίου που έχουν εκδοθεί είναι διπλές.

4. Το Συνέδριο, οι ημερομηνίες και το μέρος του, έγιναν γνωστά αποκλειστικά μέσω email, γεγονός που έχει οδηγήσει στην άγνοια των σωματείων για τη σημερινή συλλογική τους διαδικασία.

5. Μέσω αυτού του email ενημέρωσης ανακοινώθηκε από την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ χωρίς να υπάρξει καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, πως οι αιτήσεις υποψηφιότητας για την εφορευτική επιτροπή θα γίνουν αποκλειστικά μέσω email και 3 μέρες νωρίτερα από την έναρξη του Συνεδρίου!

6. Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιούνται σε εργάσιμες μέρες γεγονός που προκαλεί αμέτρητα εμπόδια στην παρουσία των αντιπροσώπων και αντικειμενικά τον αποκλεισμό τους από τη συμμετοχή στο Συνέδριο».

 

Κινητοποίηση το πρωί της Τρίτης απαιτώντας «Συνέδρια εργατών και όχι των εργοδοτών»

Εν τω μεταξύ, αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εργαζόμενοι και Σωματεία πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, κινητοποίηση απαιτώντας «Σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών». Καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ότι «έχει το θράσος να προχωρά σε συνέδριο ως ένας ξεδιάντροπος μηχανισμός της εργοδοσίας».

Μάλιστα, σε ένα απ' τα πανό τους οι διαδηλωτές έγραψαν «Χαμογέλα ρε... Τι σου ζητάνε;», στηλιτεύοντας με ευρηματικό -αν μη τι άλλο- τρόπο την παρέμβαση της εργοδοσίας των «My Market»!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.