ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο προγραμματισμός του ΚινΑλ για τον Μάρτιο

Το συνέδριο σε αριθμούς

Μπορεί η πολιτική επικαιρότητα να έχει επισκιάσει τα πάντα, στην Χαριλάου Τρικούπη όμως, συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς αν και αθόρυβα ενόψει συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής στις 30-31 Μαρτίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, έχουν ριχθεί στην μάχη των περιοδειών, ενώ αντίστοιχη δουλειά γίνεται σε οργανωτικό επίπεδο, με πρώτο σταθμό πλέον την εκλογή συνέδρων μεθαύριο Κυριακή, από τις οκτώ το πρωί ως τις επτά το απόγευμα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, τα εγγεγραμμένα μέλη στο Κίνημα Αλλαγής, μαζί με όσους ενεγράφησαν τώρα ή επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους, αγγίζουν τα 142.700 μέλη. Σε αυτά, το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι σύνεδροι έχουν εκφράσει περίπου 4.500 μέλη,για περίπου 3500 θέσεις εκλεγμένων συνέδρων. Πρόκειται για "μαγικό αριθμό" για το Κίνημα Αλλαγής, αν αναλογιστεί κανείς ότι μετρούν πάνω από 1000 υποψηφίους περισσότερους από τον Μάρτιο του 2018, ήτοι λίγους μήνες μετά από την μαζική προσέλευση πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού της Κεντροαριστεράς, τον Νοέμβριο του 2017. Στόχος, δε, της Χαριλάου Τρικούπη είναι η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες της Κυριακής να ξεπεράσει τις εκλογές των Τοπικών Οργανώσεων τον Ιούνιο, όταν η συμμετοχή άγγιξε τους 40.000 πολίτες. Όσο για την προσδοκία τους, «όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα», λένε.

Τονίζεται, πάντως, ότι το πλήρες μητρώο που έχει επιτευχθεί για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο κόμμα, θα παραμείνει κλειστό μέχρι την ημέρα των εκλογών, με τους εκλογικούς καταλόγους να έχουν ήδη από χθες σταλεί στις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές. Όσο για ενδεχόμενο διπλοψηφίας, αποκλείεται,δεδομένου ότι οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ανά Τοπική Οργάνωση όπου και ανήκει το κάθε μέλος και δεν μπορεί να βρει το όνομά του σε οποιαδήποτε άλλη οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα περιοδειών της Φώφης Γεννηματά για το επόμενο διάστημα, καταστρώνουν ήδη στο Κίνημα Αλλαγής. Πρώτος σταθμός για την πρόεδρο του κόμματος το Ηράκλειο όπου φτάνει σήμερα και τα Ανώγεια της Κρήτης αύριο, ενώ στους Δελφούς για το ομώνυμο οικονομικό φόρουμ θα ταξιδέψει την Κυριακή. Στις 7 Μαρτίου θα μιλήσει σε εκδήλωση του Δικτύου Ισότητας, στις 13 Μαρτίου θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματός της για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και στις 21 Μαρτίου θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος για την ακροδεξιά, στο Κερατσίνι. Μία μέρα αργότερα θα ταξιδέψει στην Κοζάνη, με την ομιλία της να εστιάζει μεταξύ άλλων στην ύφεση στην οικονομία της περιοχής, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την ‘κατάρρευση’ της ΔΕΗ, όπως καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ τον μήνα θα κλείσει με τον πιο θεαματικό τρόπο, μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής στις 30-31 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.