ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση κατοίκου σε δημοσιογράφο

Οργισμένοι οι κάτοικοι στο Μάτι για το «πλημμέλημα» σε 20 πρόσωπα

Εξόργισε τους κατοίκους στο Μάτι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό... πλημμελήματος κατά 20 προσώπων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- η δικαίωση που περίμεναν εδώ και επτά μήνες δεν ήρθε...

«Δεν γίνεται να θεωρώ δικαίωση μια ενδεχόμενη ποινή πέντε ετών που μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι 100 άνθρωποι στο Μάτι δεν πέθαναν ανασταλτικά. Μου φαίνεται άδικο. Πέρασα 66 ημέρες στο νοσοκομείο, έχω κάνει δυο επεμβάσεις και πρέπει να κάνω άλλες δύο ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να περπατήσω», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Αισθάνομαι θυμό. Τόσο για την κατηγορία του πλημμελήματος όσο και τον ανασταλτικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει η ποινή», λέει η ίδια.

Ενδεικτικό της οργής που επικρατεί στο Μάτι είναι η έκρηξη κατοίκου το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Απαντώντας στο δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα, ο οποίος έκανε αναφορά για άναρχη δόμηση της περιοχής, η κάτοικος είπε: «....Την κάθε μ... του κάθε δημοσιογράφου, να μου απαντήσει τι ο κ. Χατζηνικόλας; Ο Βουτζάς είναι άναρχη δόμηση; Ο Βουτζάς είναι εντός σχεδίου. Από εκεί δεν μου ήρθε η φωτιά; Έξω από τα σπίτια τους οι περισσότεροι είναι νεκροί επειδή δεν ακούστηκε μια σειρήνα. Εγώ έχω κάνει το καλύτερο που μπορούσα, αδειάζαμε πολυκατοικίες παίρναμε τους νεκρούς με τα χέρια και τους πηγαίναμε στα ασθενοφόρα. Τι να την κάνω εγώ την απάντηση του κ. Χατζηνικόλα, να σας πω εγώ που να την βάλει την απάντησή του ο κ. Χατζηνικόλας».

Την ποινική δίωξη για πλημμελήματα που ασκήθηκε σε 20 πρόσωπα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σχολίασε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνης Φούσας, ο οποίος είχε αναλάβει και το 2007, 30 υποθέσεις μετά τη φονική φωτιά στην Ηλεία... «Την υπόθεση της Ηλείας την είχε χειριστεί το γραφείο μου. Είναι ακριβώς η ίδια υπόθεση, εκεί κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο και καταδικάστηκαν. Είναι η ίδια υπόθεση και εδώ μπορώ να πω ότι οι παραλήψεις, είναι μεγαλύτερες. Οι κατηγορίες στον Πύργο ήταν επίσης σε βαθμό πλημμελήματος», ανέφερε ο κ. Φούσας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.