ΕΛΛΑΔΑ

Εξι γιατροί μεταξύ των κατηγορουμένων

Ποινική δίωξη για 11 αδικήματα αναφορικά με τις παράνομες αποφυλακίσεις

Αντιμέτωποι με δίωξη που περιλαμβάνει το... μισό ποινικό κώδικα βρίσκονται πλέον αρκετοί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των παράνομων αποφυλακίσεων, την οποία άρχισε να ερευνά η εισαγγελία Διαφθοράς, με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, το περασμένο καλοκαίρι και τις αποκαλύψεις που τη «συνόδευσαν» για τα αμφιβόλου νομιμότητας ιατρικά πιστοποιήτικα.

Η εισαγγελία Διαφθοράς ολοκλήρωσε την έρευνά της και μετά την κλήτευση 17 προσώπων ως υπόπτων, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για 11 ποινικά αδικήματα. Η δίωξη καταλαμβάνει πρόσωπα που είχαν κληθεί από τους εισαγγελείς για ανωμοτί εξηγήσεις. Πρόκειται για έξι γιατρούς που υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο ΚΕΠΑ Νίκαιας και σε ιδιωτική κλινική, έναν δικηγόρο, υπαλλήλους του ΚΕΠΑ, τον Αριστείδη Φλώρο, καθώς και έναν ακόμη κρατούμενο των φυλακών, καταδικασμένο σε ισόβια για τον οποίο διαπιστώθηκε πως είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με παράνομο τρόπο.

Οι εμπλεκόμενοι, στη ζοφερή αυτή υπόθεση, μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε διώκονται, κατά περίπτωση, για συνολικά 11 αδικήματα και συγκεκριμένα για: Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά το, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού κα ιηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Η δικογραφία της υπόθεση διαβιβάζεται σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει το επόμενο διάστημα και τους εμπλεκόμενους σε απολογίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.