ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγόπουλα έκαναν δενδροφύτευση στο Πεντελικό όρος

Ογδόντα προσφυγόπουλα, τα περισσότερα από τις δομές Ελαιώνα και Σκαραμαγκά (ηλικίας 6-16 ετών), φύτεψαν τον δικό τους σπόρο στο Πεντελικό όρος, με σκοπό να γεμίσουν το βουνό με βελανιδιές.

Τα παιδιά δεν έκρυβαν τη χαρά τους, αφού για τα περισσότερα ήταν η πρώτη φορά που ανέβαιναν σε βουνό και συμμετείχαν σε δενδροφύτευση, ενώ και ο καιρός στάθηκε... σύμμαχος.

Όπως δήλωναν μάλιστα στους συνοδούς τους, έβαλαν στόχο να επισκεφθούν σε λίγα χρόνια τα δέντρα τους για να δούνε πόσο αναπτύχθηκαν. Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης που οργάνωσε η ΜΚΟ ΕΛΙΞ με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ένταξη: Ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα» που υλοποιεί η οργάνωση στην Αττική. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδρύτρια της ΕΛΙΞ, Ελένη Γαζή «ενώνουμε με αυτόν τον τρόπο τη μακρά ιστορία της οργάνωσης με τις εθελοντικές δράσεις της ΕΛΙΞ για την προστασία του περιβάλλοντος με τη δραστηριοποίησή μας από το 2015 στο κομμάτι του προσφυγικού και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των παιδιών που βιώνουν την προσφυγιά». Πάνω από 3000 παιδιά ωφελήθηκαν, παρακολουθώντας περισσότερες από 25.000 ώρες διδασκαλίας στα 6 εκπαιδευτικά κέντρα (δομές Σκαραμαγκά κι Ελαιώνα, εκπαιδευτικό κέντρο Πατησίων και ανοιχτά σχολεία Δήμου Αθηναίων).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ΕΛΙΞ τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019. «Με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου και ανανεώνοντας τη συνεργασία με την UNICEF, η ΕΛΙΞ διοργάνωσε αυτήν την εθελοντική δράση σποροφύτεσης στο Πεντελικό όρος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δασαρχείο Πεντέλης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο συντονιστής της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης της UNICEF στην Ελλάδα, Λούτσιο Μελαντρί, αλλά κι ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Γαζή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.