ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πουτίγκα με μήλα και τσουρέκι

Μία εξαιρετική συνταγή για πουτίγκα με μήλα και τσουρέκι.

Υλικά

  • 6 φέτες τσουρέκι
  • 100 γρ. βούτυρο τ. Κερκύρας, ελαφρά ζεσταμένο
  • 3 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 150 ml πλήρες γάλα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • 1  βανίλια, χαραγμένο κατά μήκος
  • 6 κ. σ. ξανθή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κονιάκ
  • άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε τις φέτες από το τσουρέκι και τις στρώνουμε σε ένα ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τα μήλα σε κύβους.

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τη ζάχαρη και το κονιάκ και τέλος ρίχνουμε το γάλα, το ανακατεύουμε και περιχύνουμε το τσουρέκι.

Το αφήνουμε να ποτίσει για 30 λεπτά και την πασπαλίζουμε με την άχνη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 οC, για 45-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα και να αρχίσει να καραμελώνει και να σπάει προς τα έξω η επιφάνειά του.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.