ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη θέση των βουλευτών που παραιτήθηκαν

Ράπτη, Παναγιωτόπουλος και Νυφούδης... παίρνουν θέση στη Βουλή

Όπως είχε προαναγγείλει η Νέα Δημοκρατία, δεν θα γινόταν χρήση από τους βουλευτές της της «τροπολογίας Κουντουρά», που ψήφισε η κυβέρνηση και η οποία καταργούσε το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Απορρίπτοντας την ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για να επιτρέψει στην κ. Ελενα Κουντουρά, τον κ. Παν. Κουρουμπλή και τον κ. Σπ. Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου υπέβαλαν πριν από λίγη ώρα την παραίτησή τους στον πρόεδρο της Βουλής, κάτι έκανε και η Κατερίνα Μάρκου από πλευράς Ποταμιού.

Εκείνοι, λοιπόν, που θα αντικαταστήσουν τους τρεις υποψήφιους ευρωβουλευτές στα έδρανα της Βουλής είναι οι Ζωή Ράπτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς τόσο ο Αργύρης Ντινίπουλος όσο και ο Γιάννης Μιχελάκης αρνήθηκαν να ορκιστούν τις θέσεις, ο πρώτος επειδή είναι υποψήφιος δήμαρχος στα Βριλήσσια κι ο δεύτερος λόγω προσωπικής του επιθυμίας.

Οσον αφορά την περίπτωση Μάρκου, η οποία είχε εκλεγεί με το Ποτάμι στην Α' Θεσσαλονίκης, τη θέση της θα πάρει ο Νίκος Νυφούδης, που θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής, μιας και έχει διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.