ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS έδωσε στη δημοσιότητα τους μακελάρηδες

Σρι Λάνκα: Αυτοί είναι οι «καμικάζι» του μακελειού

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη την ανείπωτη τραγωδία στη Σρι Λάνκα και τον αριθμό των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας να αυξάνεται διαρκώς (σ.σ. οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη στους 321), το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο ανέλαβε την ευθύνη, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα μέχρι και τα ονόματα των βομβιστών-«καμικάζι» που έσπειραν το θάνατο σε εκκλησίες και ξενοδοχεία πολυτελείας της ασιατικής χώρας!

Και όλα αυτά μερικά μόλις 24ωρα μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «τελικής ήττας» του Ισλαμικού Κράτους, με τις πληροφορίες για «νέα Μπατακλάν» στην Ευρώπη και υψηλής κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλον τον κόσμο, ολοένα να αυξάνονται.

Η έπαρση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος «ανάβει -εκ νέου- το φιτίλι» στη Μέση Ανατολή, με την αναγνώριση των Υψωμάτων του Γκολάν στην επικράτεια του Ισραήλ και τη στήριξη στον προδότη του Καντάφι, στρατάρχη Χαφτάρ, για την ένοπλη ανατροπή της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στη Λιβύη, αρκεί, ώστε ο κόσμος να μπει σε νέο κύκλο αίματος, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα γεωπολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων.

Το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του πρακτορείου Amaq, όχι απλώς ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στη Σρι Λάνκα, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του φερόμενου ως εμπνευστή και οργανωτή της πολλαπλής επίθεσης αυτοκτονίας, καθώς και των επτά «καμικάζι», οι οποίοι ορκίστηκαν στον Αλλάχ, πριν σκορπίσουν τον θάνατο σε εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, άντρες.

Εμπνευστής και οργανωτής του πολλαπλού χτυπήματος, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την επίθεση στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, εμφανίζεται να είναι ο φανατικός ισλαμιστής ιεροκύρηκας Zahran Hashim. Οι αρχές της Σρι Λάνκα επιβεβαίωσαν ότι υποπτεύονται δύο ντόπιους εξτρεμιστές κληρικούς, αλλά απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ως δράστη τον προαναφερόμενο.

Το Ισλαμικό Κράτος κατονόμασε τους έξι από τους επτά βομβιστές αυτοκτονίας, τα θύματα των οποίων είναι ήδη 321, ενώ προβλέπεται ο αριθμός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Abu Ubayda, Abu al-Mukhtar, Abu Khalil, Abu al-Bara'a, Abu Muhammad και Abu Abdullah. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα πρόσωπά τους είναι καλυμμένα, ενώ όλοι τους κρατούν μαχαίρια, φανερώνοντας τις προθέσεις τους.

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα έχει προχωρήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 40 ύποπτων εξτρεμιστών ισλαμιστών, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις τρεις εκκλησίες και τα τρία ξενοδοχεία. Ένας από τους συλληφθέντες έχει καταγωγή από τη Συρία, ωστόσο δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε έξι «μάρτυρες», όπως τους αποκαλεί, διότι την Κυριακή σημειώθηκαν έξι εκρήξεις. Οι τρεις στις εκκλησίες και οι άλλες τρεις στα ξενοδοχεία. Η απουσία του ενός, φανερώνει ότι είχε προγραμματιστεί και έβδομη επίθεση, η οποία, για άγνωστους λόγους δεν εκδηλώθηκε, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός και ο στόχος.

Τα βίντεο των «καμικάζι»

Σύμφωνα με πηγή από την αστυνομία της Σρι Λάνκα, κάποιοι από τους φερόμενους ως βομβιστές αυτοκτονίας, είχαν ταξιδέψει εκτός χώρας και επέστρεψαν λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση της πολλαπλής τρομοκρατικής επίθεσης.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν «πιάσει» τους δύο από τους έξι «καμικάζι», ο ένας μάλιστα, χαϊδεύει στο κεφάλι ένα μικρό κοριτσάκι λίγα δευτερόλεπτα πριν ανατιναχτεί, ενώ ο δεύτερος είναι στους διαδρόμους του ξενοδοχείου Shangri La.

Είχαν δοθεί τουλάχιστον τρεις προειδοποιήσεις

Το στοιχείο που αποκαλύπτεται και προκαλεί σοκ, είναι το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Σρι Λάνκα είχαν ειδοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια από εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Το στοιχείο που προκαλεί ακόμα περισσότερες απορίες για τη στάση των αρχών της ασιατικής χώρας, είναι η αποκάλυψη των ινδικών αρχών ασφαλείας, ο εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε ότι όχι μόνο το Σάββατο, αλλά και στις 4 Απριλίου, αλλά και στις 20 Απριλίου, είχαν δοθεί ανάλογες προειδοποιήσεις. Παρόλα αυτά, το τρομοκρατικό κτύπημα έγινε και οι νεκροί είναι εκατοντάδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.