ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστική η απόφαση για μη συμμετοχή

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το Ποτάμι

Οριστική είναι η απόφαση να μην κατέβει στις πρόωρες εθνικές εκλογές το Ποτάμι, όπως γνωστοποιήθηκε μέσα από την ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, μετά την πολύ κακή επίδοση στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, κάτι που είχε προτείνει ήδη από χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι συγκέντρωσε ποσοστό 1,51% έναντι 6,61% στις ευρωεκλογές του 2014 χάνοντας κάτι λιγότερο από 300.000 ψήφους (85.045 πολίτες ψήφισαν ποτάμι την Κυριακή έναντι 377.662 που ψήφισαν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές του 2014).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών».

Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμα λόγος για «αρνητικό αποτέλεσμα και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς.

Εισήγηση να μην κατέβει το Ποτάμι είχε κάνει στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εξέφρασε και την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του κόμματος.

Η ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού αναφέρει:

«Απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού της 28ης Μαΐου, το οποίο συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή Βουλευτών και Ευρωβουλευτών

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για το Ποτάμι και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργος Μαυρωτάς.

Επειδή όμως με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.

Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ηςΙουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Το Πολιτικό Συμβούλιο ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις».

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τίθεται προς έγκριση στα μέλη της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), τα οποία καλούνται να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά, όπως το καταστατικό του Ποταμιού προβλέπει. #potami ».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 16:29 29/05/2019

    Σιγά σιγά να απαλλαχθεί η χώρα απο τα πλοκάμια του συστηματος.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.