ΚΟΣΜΟΣ

434 νεκροί από πυρά αστυνομικών το α' τρίμηνο του 2019

Οκτώ νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα, σε αστυνομική επιχείρηση στη Μαρέ, μια από τις μεγαλύτερες φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Οκτώ ύποπτοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Μαρέ», είπε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ποιος ήταν ο σκοπός της επιχείρησης. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, στόχος ήταν να συλληφθεί ένας σημαντικός διακινητής ναρκωτικών.

Η Μαρέ είναι η φαβέλα όπου γεννήθηκε η δημοτική σύμβουλος Μαριέλε Φράνκου, η δολοφονία της οποίας το Μάρτη του 2018 προκάλεσε τεράστιο σάλο στη Βραζιλία και διεθνώς.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του «Ινστιτούτου Δημόσιας Ασφάλειας» της Πολιτείας Ρίο ντε Τζανέιρο, 434 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών, το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 17,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Το σύνολο αυτό -πέντε νεκροί την ημέρα- είναι το υψηλότερο σε τριμηνιαία βάση αφότου άρχισαν να τηρούνται στατιστικές από τις αρχές της Πολιτείας, το 1998.

Τα δεδομένα αυτά καταγράφηκαν τους πρώτους τρεις μήνες της θητείας του κυβερνήτη Ουίλσον Βίτσελ, πρώην πεζοναύτη που εξελέγη κυρίως λόγω της ταύτισής του στο πεδίο της πολιτικής για την ασφάλεια με τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.