ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιθανή η υποψηφιότητα Μαυρωτά

Στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου ο νέος επικεφαλής του Ποταμιού

Εξελίξεις δρομολογούνται στο Ποτάμι μετά την αποτυχία του στις ευρωεκλογές, και το αποτέλεσμα που το κράτησε πολύ μακριά από το κατώφλι του 3% που θα επέτρεπε την εκπροσώπησή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με απόφασή του το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, γνωστοποίησε την μη κάθοδο του κόμματος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ειδικότερα, κάνοντας λόγο για αρνητικό αποτέλεσμα που δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς, ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης ανέλαβε την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος και πλέον τελεί υπό παραίτηση, δεδομένου ότι ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά. Εκ του καταστατικού του κόμματος, ωστόσο, προκύπτει ότι το συνέδριο για την εκλογή νέου επικεφαλής θα πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του προηγούμενου, εξ ου και το συνέδριο προγραμματίζεται πλέον για τις αρχές του φθινοπώρου, προκειμένου να έχουν και τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος τον χρόνο να αποτιμήσουν με νηφαλιότητα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος έκρινε ότι τυχόν κάθοδος του τελευταίου στις εθνικές εκλογές θα σήμαινε επιδεικτική αγνόηση της πρόσφατης ετυμηγορίας των πολιτών. Και παρά το γεγονός ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση να ‘κατευθύνει’ πολιτικά τους ψηφοφόρους της προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, η Σεβαστουπόλεως τους καλεί να πάνε στις κάλπες.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για την πρόθεσή του να διεκδικήσει ή όχι την θέση του επικεφαλής του Ποταμιού, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτήρισε ‘πιθανή’ την υποψηφιότητά του, τονίζοντας όμως ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου και πως σημασία έχει να μην είναι ο ίδιος ο μόνος υποψήφιος για επικεφαλής αλλά στη διαδικασία να συμμετέχουν και άλλοι.

Ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι το Ποτάμι δεν θα κατέλθει στις εθνικές εκλογές, τάχθηκε υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας και όχι αυτοδύναμης. Στη συνεδρίασή του εξάλλου το βράδυ της Τρίτης, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος είχε επαναλάβει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας, της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη, της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.