ΚΟΣΜΟΣ

Telegraph: Η Μέι σχεδιάζει και δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει σχεδιάσει εναλλακτικό σενάριο δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, στην περίπτωση που αναγκαστεί από το κοινοβούλιο να διενεργήσει μια τέτοια διαδικασία, σύμφωνα με σημερινό δημοψήφισμα της εφημερίδας Daily Telegraph.

Η Μέι ελπίζει να βρει έναν τρόπο για να καταφέρει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο ένα σχέδιο για το Brexit χωρίς να υπάρξει ένα ακόμα δημοψήφισμα, αλλά οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα για μια συμβιβαστική στρατηγική εξόδου δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποια συμφωνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, η Μέι είχε συνομιλίες με κάποιους αξιωματούχους και υπουργούς για τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος που θα έδινε στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της αποχώρησης από την ΕΕ με μια συμφωνία, της αποχώρησης χωρίς συμφωνία και της μη αποχώρησης από το μπλοκ. Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, που δήλωσαν ότι το σχέδιο του δημοψηφίσματος θα έχει κάποια συνάφεια μόνο εάν οι συνομιλίες με τους Εργατικούς αποτύχουν και η πλειοψηφία των βουλευτών ταχθεί υπέρ της διενέργειας ενός ακόμα δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με την Telegraph, πηγή στο γραφείο της Μέι αρνήθηκε ότι υπήρξε συνάντηση για να συζητηθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.