ΚΟΣΜΟΣ

«Ενας Τραμπ πριν τον Τραμπ»

Times: Ο λαϊκισμός του Ορμπάν τον τυφλώνει σε σχέση με την πραγματικότητα

Ο Βίκτορ Ορμπάν δημιούργησε το πρότυπο για το λαϊκισμό που σαρώνει τις δυτικές δημοκρατίες γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Αυτός ο πρώην αντι-κομμουνιστής ακτιβιστής υπερηφανεύεται για τη δημιουργία ενός «ανελεύθερου κράτους». Βασίζεται στο φόβο για τους πρόσφυγες, τους τρομοκράτες, τους μουσουλμάνους, την απόρριψη της πολυπολιτισμικότητας και συμπάθεια προς τη Ρωσία του Πούτιν, τονίζει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: Ο Στηβ Μπάνον, ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ που επιδιώκει να δημιουργήσει μια εθνικιστική συμμαχία σε όλη την Ευρώπη, τον ονόμασε «Τραμπ πριν τον Τραμπ». Ο Ορμπάν ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που ενέκρινε την εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου το 2016.

Χθες το βράδυ, ανταμείφθηκε τελικά από τον Πρόεδρο με μια δεξίωση στο Λευκό Οίκο. Υπάρχει όμως μια ειρωνεία στη στάση του Ορμπάν απέναντι στη μετανάστευση, καθώς κλείνει τα σύνορα και ζητεί έναν «άξονα κατά της μετανάστευσης» με άλλους λαϊκιστές στην Ευρώπη. Η Ουγγαρία είναι το κλασικό παράδειγμα μιας χώρας που χρειάζεται εισροή ανθρώπων για να στηρίξει τον γερασμένο και συρρικνούμενο πληθυσμό της, που μειώνεται κατά 32.000 πολίτες το χρόνο χάρη στο χαμηλό επίπεδο των γεννήσεων και τη μετανάστευση των νέων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.