Μπάρες βρώμης με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς
Μία εξαιρετική συνταγή για μπάρες βρώμης με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς.
Υλικά
3 μπανάνες, ώριμες
1 αβγό, χτυπημένο
2 φλ. νιφάδες βρώμης
¾ φλ. φυστικοβούτυρο
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1φλ. αμύγδαλα, κοπανισμένα
½ φλ. καρύδια, κοπανισμένα
1 φλ. κράνμπερις αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
3 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 οC.
Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και ρίχνουμε το αβγό.
Προσθέτουμε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα κράνμπερις, τα δαμάσκηνα, τη σόδα φαγητού, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα σε αυτό αφήνοντας πάχος περίπου 1 εκ.
Με τη ράχη ενός κουταλιού πατάμε το μείγμα να ενωθούν τα υλικά και ισιώνουμε, ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλα τα σημεία.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μόλις κρυώσει εντελώς το μείγμα, κόβουμε σε 12-15 ισομερή ορθογώνια κομμάτια.
Αυτό το ψάρι η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου το ψήνει σε βούτυρο και το σερβίρει πάνω σε ... δείτε τη συνταγή
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα