ΚΟΣΜΟΣ
Προεδρικές εκλογές
Γουατεμάλα: Προβάδισμα για την κεντροαριστερά της Σάντρας Τόρες

Τα πρώτα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Γουατεμάλα, χθες Κυριακή, φέρνουν τη Σάντρα Τόρες, πρώην πρώτη κυρία και υποψήφια ενός κεντροαριστερού κόμματος, να προηγείται στην κούρσα έναντι του κοντινότερου αντιπάλου της, του υποψήφιου της δεξιάς Αλεχάντρο Γιαματέι, με διαφορά 7 μονάδων και πλέον.
Με την ενσωμάτωση στο 20% των εκλογικών τμημάτων, η Τόρες προηγείται με το 23,33% των ψήφων, ενώ ο Γιαματέι κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με το 15,70%.
Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, οποιοσδήποτε από τους 19 υποψήφιους και υποψήφιες πρέπει να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων. Οι περισσότεροι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η αναμέτρηση θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, στον οποίο θα συμμετάσχουν οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι, την 11η Αυγούστου.

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
e-ΕΦΚΑ
Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το μήνα Οκτώβριο 2023 και μετά
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει τις νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το ...
Νέα επεισόδια για τις σειρές «Creepshow», «Chucky» και «SurrealEstate»
Οκτώβριος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του «Frasier» και πρεμιέρα για τις σειρές «Fellow Travellers» και «The Long Shadow»
Ο Οκτώβριος έρχεται δυναμικά στην COSMOTE TV και μαζί του φέρνει 16 συναρπαστικές ...
Δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων
Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε ...