ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο κοριτσάκι

Ιταλία: Δέκα τραυματίες από έκρηξη φυσικού αερίου κοντά στη Ρώμη

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ τους ένα 5χρονο κοριτσάκι που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε έπειτα από διαρροή αερίου, στο κέντρο της πόλης Ρόκα ντι Πάπα, 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης.

Η 5χρονη «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση φέροντας σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι», σημειώνει σε ένα δελτίο Τύπου το νοσοκομείο Παίδων «Bambino Gesu».

Ο δήμαρχος της μικρής πόλης Εμανουέλε Κρεστίνι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο χέρι και το πρόσωπο, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Άλλα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τις οικογένειές τους, ενώ έξι ενήλικες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, είπε ο περιφερειακός διευθυντής Υγείας Αλέσιο Ντ' Αμάτο.

Η έκρηξη σημειώθηκε εντός του δημαρχείου της μικρής πόλης, με αποτέλεσμα να καταστραφεί τμήμα της πρόσοψης και να προκληθεί φωτιά. Τα παιδιά που τραυματίστηκαν βρίσκονταν σε παιδικό σταθμό, δίπλα από το δημαρχείο.

Οι πυροσβέστες ανήρτησαν ένα βίντεο στο Twitter όπου διακρίνεται ο δρόμος έξω από το δημαρχείο, γεμάτος από διασκορπισμένα συντρίμμια.

Σε μια ανακοίνωση, η εταιρεία φυσικού αερίου «Italgas» επέρριψε την ευθύνη σε μια άλλη εταιρεία, που δεν κατονόμασε, η οποία ευθύνεται για την έκρηξη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χωματουργικές εργασίες που γίνονταν έξω από το δημαρχείο κατέστρεψαν μέρος των υπόγειων αγωγών φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.